Jótékonysági Est a 120 éves Szent Margit Kórházért

Hírek
Közzétéve:

A Jótékonysági Esten elsőként dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója állt színpadra és köszöntötte a jelenlévőket. „Megtisztelő és egyben felemelő érzés itt állnom Önök előtt ebben a gyönyörű teremben annak a Szent Margit Kórháznak a vezetőjeként, amely oly közel áll a szívemhez, és amelynek 120 éves fennállását köszöntjük a mai esttel. Az Irsay Arthur, Örlős Endre vagy éppen Markovits György nevével fémjelzett örökség bizony komoly kihívást jelent számunkra, akik 2017-ben a jövő Margit Kórházát szeretnénk megteremteni. Most rajtunk a sor. Az elmúlt öt évben sokat dolgoztunk azon, hogy a Margit Kórház számára reális jövőképet alkossunk, céljainkat pedig lépésről lépésre meg is valósítsuk. Magunk és a minket támogató közösség erejéből számos lépést már meg is tettünk. A hamarosan útjára induló Egészséges Budapest Program ugyanakkor arra teremthet esélyt számunkra, hogy a Szent Margit Kórház a következő években – mintegy 20 milliárd forint költségvetési forrásból – teljes egészében megújuljon, sőt a lehető legszínvonalasabb, legnagyobb biztonságot jelentő ellátást, a lehető leghatékonyabb infrastruktúrában és eszközökkel legyünk képesek nyújtani a hozzánk forduló betegek számára.” Főigazgató úr beszéde zárásaként köszönetet mondott valamennyi munkatársának, a támogatóknak, valamint az est védnökséget elvállaló Varga Mihálynak, Tarlós Istvánnak és Bús Balázsnak, hogy segítik és támogatják a kórház céljainak elérését.

Ezt követően Tarlós István főpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Röviden végigvette a kórház történetének főbb állomásait az 1897-es megnyitástól egészen napjainkig. Külön kiemelte, hogy 2007-ben ugyan összevonták a Budai Gyermekkórházzal és a Szent János Kórházzal, de a kényszerű összevonás éveiben is sikerült tartani a színvonalas betegellátást, köszönhetően a Szent Margit Kórházban dolgozó kiváló orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak. „Az egészségügyi kormányzat döntésének köszönhetően 2013. január 1-től a kórház ismét önállóan működik, az óbudaiak, a budapestiek és az érintett agglomeráció megelégedésére” – fogalmazott Budapest első embere.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a III. kerület országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy „kellenek ezek az alkalmak, amelyek kiemelkednek a hétköznapok sorából. Mert ilyenkor megélhetjük, milyen jó érzés olyan közösséghez tartozni, amelynek tagjai készek tenni a fontos ügyekért, áldozni a nemes célokért és megosztani egymással mindezek örömét.” 

A köszöntések után a Jótékonysági Est ünnepi koncerttel folytatódott. Az Óbudai Danubia Zenekar Gulyás Nagy György vezényletével és neves művészek – Malek Andrea, Tóth Vera, Karácsony János, Feke Pál, valamint Gertler Teo – részvételével adott ünnepi koncertet.

A program zárásaként a kórház születésnapi tortáját készítője, Pataki Ádám cukrászmester vágta fel.

A Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány Támogatói Jegy vásárlás formájában november 30-ig várja a további felajánlásokat, melyből a tervek szerint a speciális ellátást igénylő újszülöttek részére vásárolnak eszközöket. Bővebb információ a www.szentmargitkorhaz.hu weboldalon olvasható.

Címlapkép: Eisenmann József

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Vasútbiztonságot veszélyeztető fák kivágására fog sor kerülni a Papírgyár utcában

Hírek
Közzétéve:

Megérkezik a karácsony a Lumina Christmas Parkba Óbudára

Hírek
Közzétéve:

A Meggyfa utcai platán lett a 2023-as év fája