Lengyel és erdélyi cserediákok kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer kiemelt tanulmányi eredményt elérő és példás magatartású diákjainak már évek óta lehetőségük van arra, hogy az önkormányzat támogatásával az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében Lengyelországban, Kárpátalján és Erdélyben élő társaikkal helyet cserélve megismerjék egymás országait.

A csereüdültetési rendszer keretében idén nyáron a kerület általános iskoláinak érdemes tanulói tölthetnek el 10 napot Lengyelországban, valamint Erdélyben és ezzel egy időben diákok érkeztek Óbuda-Békásmegyer testvérvárosaiból, Varsó-Bemowo-ból és Csíkszeredából. Az ide látogató gyerekek a bőséges programterv keretein belül meglátogatják Budapest legszebb történelmi és építészeti remekműveit, többek között a Budai várat, az Országházat és a Hősök terét.

A diákok közül a népes lengyel delegációt az önkormányzat nevében Bús Balázs is vendégül látta Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatalában. A diákok a látogatás keretében betekinthettek egy önkormányzat működésébe, ismereteket szerezhettek a kerület történelméről és személyes kalauzolással  nézhették meg a hivatal tanácstermét, valamint a polgármester dolgozószobáját.

A fővárosi kirándulás után a diáksereg továbbindul Siófok-Sóstóra, ahol az önkormányzat üdülőjében tölthetnek el egy hetet a Balaton partján.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság