Mikor lesz végre nyugta a Szent Margit Kórháznak?

Hírek
Közzétéve:

A Szent Margit Kórház országos szinten is kiemelkedő minőségű egészségügyi ellátást nyújt, amely 1897–es átadása óta központi szerepet lát el a kerület és az észak-budai agglomeráció, a pilisi térség fekvőbeteg ellátásának biztosításában. Az intézmény hagyományosan több százezer ember gyógyulásáért felelős, egyes szakterületek esetében pedig akár több mint félmillió kerületi és agglomerációs lakosnak nyújt színvonalas ellátást. A 2006- 2007. évi ágyleépítés, majd az önállóság teljes megvonása után 2013-ban végre helyreállt a rend és visszakapta becsületét a kórház.

A JOBBIK most egy álhírbe kapaszkodva okoz erkölcsi károkat a kórháznak, miközben az itt élők, és a térségből érkező gyógyulni vágyók érzéseit is megsérti. 

Kovács Tamás (JOBBIK) a tények figyelembe vételét mellőzve állt ki a nyilvánosság elé, hogy vélt politikai előnyhöz jusson. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a képviselő elmulasztotta megismerni a kórház vezetőségének álláspontját, amelyben kifejtik, hogy az ősz folyamán néhány betegnél dermatitisre utaló jeleket véltek felfedezni és az ilyenkor szokásos protokoll szerint óvintézkedéséket tettek. A kórház közleményéből világosan kiolvasható az is, hogy minden bőrgyulladásos tünetnél felmerül a rüh gyanúja, de mint ebben az esetben is egyértelműen kiderült, nem ez okozta a viszketést. 

Úgy véljük egy politikustól elvárható, hogy ha már segíteni nem tud, kárt ne okozzon viselkedésével, nyilatkozatával. Az intézmény valaha volt, jelenlegi és jövőbeni páciensei épp úgy, mint a szakdolgozók megérdemlik, hogy a róluk vagy az őket érintő hírek megalapozottak legyenek.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata arra kéri a JOBBIKOT és valamennyi politikai pártot, hogy a választási kampányaik során felesleges pánikkeltéssel, ne okozzanak kárt a kerületiekért dolgozó intézményeknek!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság