Példaértékűek a gyermekvédelmi szolgáltatások Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A gyermekjóléti szolgáltatásokat példaértékűen fenntartó önkormányzatként, a gyermekvédelmi törvény elfogadásának 20. évfordulója alkalmából díjazták a szociális területen tett kerületi erőfeszítéseket. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében Kelemen Viktória alpolgármester és Gallóné Nagy Judit, a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője vette át az EMMI elismerő oklevelét és emlékplakettjét.

Az elismerés a területen dolgozó valamennyi kerületi szakember és szervezet közös munkájának érdeme, melyhez ezúton is gratulálunk – mondta az oklevél és az emlékplakett átvételét követően az alpolgármester.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata november 13-án saját rendezvényén köszönti a szociális területen dolgozó kerületi szakembereket. Ezen az eseményen kerül átadásra a Fischer Ágoston Szociális Díj és számos további kitüntetés, elismerés az önkormányzati intézményekben dolgozóknak.

Gallóné Nagy Judit főosztályvezető, Czibere Károly államtitkár, Kelemen Viktória alpolgármester

A szociális gondozást, ellátást nem lehet sem zsákutcának, sem pedig egyirányú utcának tekinteni, mert a szakmában dolgozók még a legelesettebbeknek is meg tudják mutatni, hogy mindig van lehetőség egy jobb, értelmesebb életre – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a szociális munka napja alkalmából az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendezvényen a szociálpolitika legfontosabb eredményének a szemléletváltozást nevezte és azt, hogy már nem a kilátástalanság, a perspektívanélküliség jellemzi a szociális munkát, mint korábban.

A miniszter az ünnepségen, amelyen a gyermekvédelmi törvény elfogadásáról is megemlékeztek annak 20. évfordulója alkalmából, szakmai díjakat adott át. A kormány nevében megköszönte a szociális szakmában dolgozó „emberséges emberek” munkáját, akik mindenkinek, köztük a legelesettebbeknek is esélyt és lehetőséget akarnak adni arra, hogy minél teljesebb értékű életük legyen.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár arról beszélt: a társadalomnak nincs nélkülözhető tagja, ezért van szükség szolidaritásra, közösségvállalásra, a rászorulókért végzett szociális munkára. Azt mondta, a szociális munka napján azokat ünneplik, akik felerősítik a rászorulók hangját, akik láthatóvá, tapinthatóvá teszik a sorsukat. Szerinte ez a munka hozzájárul egy összetartó, befogadó társadalom megerősítéséhez.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Bacchanália, búcsú, ballagás Óbudán – Megjelent az Anziksz téli lapszáma

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk a Csíkszereda parkban az új kutyafuttatót

Hírek
Közzétéve:

Kedvezményes szilva- és bioalmalekvár akciót indítunk