Statisztikai adatfelvételt végez a KSH a kerületben

Hírek
Közzétéve:

A Központi Statisztikai Hivatal Budapest Óbuda-Békásmegyeren önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései:

  • Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
  • A lakosság utazási szokásai
  • Háztartások információs és kommunikációs technológiai eszköz-használata
  • Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés
  • Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét matematikai-statisztikai módszertani alapokon véletlenszerűen választották ki, a válaszadás önkéntes. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalmi jellemzők feltérképezésében, például a munkaerő-felmérés információin alapuló foglalkoztatottság és munkanélküliség nemzetközi standardoknak megfelelő mérésében. Az adatfelvételek statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járnak el.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság