Szalézi közösségi nap – volt és lesz

Hírek
Közzétéve:

Az április végi Szalézi Udvar program legfőbb célja az volt, hogy  közelben élő fiatalokkal és családokkal megismertessék tevékenységüket, bemutassák szerzetes közösségük életét.

Az eseményt szalézi munkatársak és főként fiatal animátorok szervezték a szalézi szerzetesek vezetésével. Az oratóriumhoz közeli Szőlő közben lévő zöld terület adott otthont a programnak, amelynek egyik oldalán focipálya, másik oldalán egy játszótér áll.  Anyukák és apukák kézműves foglalkozást és sportjátékokat vezettek, a szalézi munkatársak az információs pultban segédkeztek; de volt „bazárjáték” is, így vált a rendezvény igazi közösségi élménnyé.

A gyerekeknek és fiataloknak lehetőségük nyílt anyák napi kézműves köszöntőket készíteni, csocsózni, focizni. Egy bazárjátékban is kipróbálhatták ügyességüket: gyűjtött pontjaikért cserébe finomságokkal, Óbudai Szaléziak feliratú karkötőkkel és tollakkal gazdagodhattak. A program során a cserkészek vezetésével közös játékokra is lehetőség nyílt.

Az „Élő könyvtár” keretein belül a felnőttek olyan érdekes emberekkel beszélgetni, mint egy Nagypapa kispap, autista kisfiút állhatatosan nevelő szülők és nem utolsó sorban egy afrikai misszionárius. Az eseményen láthatóvá vált a szalézi közösségeket jellemző sokszínűség és mindenki megtapasztalhatta: a szaléziak udvarának Bécsi úti kapuja nyitva áll az emberek előtt!

A közeljövőben hasonló családi játékdélután lesz a nemrégiben átadott Boldog Sándor István parkban is a park névadójának tiszteletére június 8-án, pénteken délután 16 és 20 óra között! Sándor István szalézi testvér a Rákosi korszakban fiatalokkal foglalkozott. 1953-ban pont ezért tartóztatták le és végezték ki. Június 8-a az ő vértanúságának emléknapja, amit egy szalézias vidám délutánnal szeretnénk megünnepelni.

Lesz filmvetítés az életéről, játékos vetélkedő nyereményekkel, színpadi programok, mint az áprilisi Szalézi udvaron. Foci meccs, kosárlabda, sakk szimultán… és még sok meglepetés. Egy tartalmasan eltöltött délután mellett az is cél, hogy ismertté váljon Sándor István neve és az is, hogy miért nevezik boldognak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság