Térfigyelő kamerával az illegális hulladék ellen

Hírek
Közzétéve:

A Közterület-felügyelet elsősorban a megelőzés fontosságát hangsúlyozza, ennek ellenére mind az előfordulási helyszínek száma, mind a hulladék mennyisége növekedő tendenciát mutat. Munkájukhoz nagy segítséget jelentenek az állampolgári bejelentések, a felügyelők rendszeresen ellenőrzik a kerület azon helyszíneit, ahol visszatérően fordul elő ez a probléma. Emellett a korszerű technikát is segítségül hívják, hiszen a térfigyelő kamerarendszer legutóbbi fejlesztésekor a lakossági bejelentésekben leggyakrabban szereplő helyszínekre, a Keled utcába és a Mozaik utcai felüljáró alá lett telepítve két kamera. A felügyelet által üzemeltetett térfigyelő központban a szolgálatot teljesítő rendőrök és közterület-felügyelők folyamatosan, a nap 24 órájában figyelemmel kísérik ezeket a helyszíneket. Ennek segítségével már több esetben sikerült az illegális hulladéklerakás elkövetőjét kézre keríteni.

A további szemétlerakások számának visszaszorítása érdekében Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere két új kamera üzemebe helyezését rendelete el. Az új kamerák szintén olyan helyszínekre lesznek telepítve, ahol a leggyakrabban fordul elő a hulladék lerakása. Az egyik az Óbudai sziget területén, a másik a Keled utca azon szakaszán, ahol a másik kamera már nem tudja rögzíteni az eseményeket.

A kamerákat 1-2 héten belül üzembe helyezik. A kerület vezetése bízik abban, hogy a fejlesztés visszatartó erőt jelent azok számára, akik ily módon szeretnének megszabadulni felesleges tárgyaiktól. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy minden parkos, fás területet kamerával figyeljenek vagy minden bokor mellett egy közterület-felügyelő álljon. Ennek ellenére reméljük, hogy javulást érhetünk el a hulladéklerakás tekintetében.

Sikeres felderítések

Óbudai sziget

Az illegális hulladéklerakások elkövetőinek felderítése rendszeresen visszatérő feladat a Közterület-felügyeletnél. Néhány napja a a Petőfi utcában egy nagy kupac építési törmeléket találtak a felügyelők. A környéken végzett adatgyűjtés során jutottak el a sitt „gazdájához”, aki ellen feljelentést tettek és kötelezték a kirakott hulladék eltakarítására.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság