Több ezren vettek részt az Óbudai Futófesztiválon

Hírek
Közzétéve:

Idén két új távval is bővült az Óbudai Futófesztivál programja. Szombaton az 5,5 km, vasárnap 10,5 km távon mérethették meg magukat amatőr és profi futók egyaránt. Sokan több számban is indultak, így a szombati távok egyike jó néhány résztvevőnknek bemelegítés gyanánt is szolgált a vasárnapi hosszabb távok előtt. Az Óbudai Futófesztivál két napján összesen 2500 nevezést rögzíthettek a szervezők.

Míg az első, Családi napon a gyerekek 500 méteren mérhették össze kitartásukat, az azt követő Családi futáson idén 2017 métert kellett teljesíteni. Ez volt az a versenyszám, amely a legtöbb érdeklődőt vonzott, és amelyen babakocsival is elindulhattak az igazán eltökélt futók.

Az ezt követő 3,5 kilométeres távhoz csatlakozhattak a nordic walkingosok is, majd az 5,5 kilométeres táv inkább csak a rendszeresen futókat vonzotta. A másnapi hosszabb futásokat, a 10,5 kilométeres és a félmaraton távját – ez utóbbit csapatban is lehetett teljesíteni – már igazán csak a kitartó felnőtt futók vállalták. Mindenki megtalálhatta tehát a maga kedvenc futótávját, de a gyerekeknek volt a legnagyobb örömük azzal, hogy a célban mindannyian egy újabb óbudai éremmel lettek gazdagabbak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság