Világsztárral lépett színpadra az Óbudai Danubia Zenekar

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Danubia Zenekar számára saját koncertsorozatain túl rendkívül fontos az a számos együttműködés, amely zenei műfajok találkozását segítik elő vagy akár összművészeti produkció megvalósulásában jön létre. A zenekar új utakat keres és készen áll minden olyan színvonalas művészeti forma, megközelítés megvalósítására, amely képes megszólítani a fiatalokat is. A zenekar A zene…az kell! címmel rendszeresen ad koncerteket a kerületi általános iskolákban. A programok összeállításánál vezérelvük a változatosság, és a zenei igényesség, hiszen minél több formában találkoznak a diákok a zene erejével, annál valószínűbb, hogy pozitív élményeket visznek magukkal a felnőttkorba.

A zenekar nemzetközi jelenlétének köszönhetően számos külföldi előadóval dogozott már együtt. Ebbe a nemzetközi sorba illik a mostani közös fellépés: Toto Cutugno koncertje október 15-én volt a Tüskecsarnokban. Ki ne ismerné a dalt, amelyben egy rekedt olasz énekes énekli, hogy Lasciate Mi Cantare? A slágert egy egész ország fújta, még az is, aki nem beszélt olaszul! A dal előadója, Toto Cutogno októberben Budapestre érkezett, a koncerten nem csak a már említett a L’italiano, de olyan világslágerek hangzottak el, mint a Solo noi, a Donna donna mia, a Soli, az Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című dalok. Számos dalt az Óbudai Danubia Zenekarnak köszönhetően szimfonikus zenekari kísérettel hallgathatott meg a közönség.

24

A világsztárok sora azonban itt nem ér véget, november 5-én a Szent István bazilikában Andrea Bocelli tenorénekes ad koncertet, akit szintén az Óbudai Danubia Zenekar kísér majd.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A víz világnapja és a 120 éves Csillaghegyi Ásványvíz

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

Hírek
Közzétéve:

106 új parkolóhely Békásmegyeren