Visszatérő és új előadók az Idősek Művészeti Fesztiválján

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fesztiválnak a Békásmegyeri Közösségi Ház adott otthont ahol több, mint 300 óbudai nyugdíjas polgár mutatkozott be műsorával.

Hosszú hetek szorgalmas felkészülése előzte meg a fesztiválon való bemutatkozást, amelyhez Mohácsi Attila a Győri Nemzeti Színház színművésze is segítséget nyújtott. A művészeket és érdeklődőket Müller Istvánné intézményvezető asszony köszöntötte, majd mindkét nap végén, szakértő zsűri értékelte a látottakat. Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, Juhász Róza rendező-színművész és Brezináné Kökény Júlia a Közösségi Ház nyugalmazott igazgatója méltatta a nyugdíjas fellépők kitartását, pozitív hozzáállását, művészi teljesítményét.

A fellépők és felkészítőik a szervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy a szórakozással együtt kulturális értéket, fontos gondolatokat is közvetítsenek a közönség felé. Így idén is sokszínű, tartalmas előadássorozat szórakoztatta a közönséget. A régi csoportok mellett sok új lelkes előadó műsorát is megtekinthették a nézők.

A színjátszók hol humorral, hol lélekig ható üzenetekkel nyerték el a közönség tetszését. A versmondók a magyar költészet műveiből adtak elő egy csokorra valót. Emellett voltak, akik saját költeményükkel álltak színpadra. Az énekesek, kórusok szebbnél szebb dalaikkal arattak nagy sikert, sokszor a közönség együtt énekelt a fellépőkkel.

A fesztivál programsorozatát hagyományosan a Képzőművészeti és Kézműves Kiállítás nyitotta meg, amelyre idén június 1-jén került sor.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság