BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 06. 19., kedd - Gyárfás
Ön most itt van: Címlap » Hírek » Visszatérő és új előadók az Idősek Művészeti Fesztiválján

Visszatérő és új előadók az Idősek Művészeti Fesztiválján

Nem mindennapi kulturális élményben lehetett része annak, aki ellátogatott az Önkormányzat és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény jóvoltából, 19. alkalommal megrendezett Művészeti Fesztiválra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fesztiválnak a Békásmegyeri Közösségi Ház adott otthont ahol több, mint 300 óbudai nyugdíjas polgár mutatkozott be műsorával.

Hosszú hetek szorgalmas felkészülése előzte meg a fesztiválon való bemutatkozást, amelyhez Mohácsi Attila a Győri Nemzeti Színház színművésze is segítséget nyújtott. A művészeket és érdeklődőket Müller Istvánné intézményvezető asszony köszöntötte, majd mindkét nap végén, szakértő zsűri értékelte a látottakat. Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, Juhász Róza rendező-színművész és Brezináné Kökény Júlia a Közösségi Ház nyugalmazott igazgatója méltatta a nyugdíjas fellépők kitartását, pozitív hozzáállását, művészi teljesítményét.

A fellépők és felkészítőik a szervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy a szórakozással együtt kulturális értéket, fontos gondolatokat is közvetítsenek a közönség felé. Így idén is sokszínű, tartalmas előadássorozat szórakoztatta a közönséget. A régi csoportok mellett sok új lelkes előadó műsorát is megtekinthették a nézők.

A színjátszók hol humorral, hol lélekig ható üzenetekkel nyerték el a közönség tetszését. A versmondók a magyar költészet műveiből adtak elő egy csokorra valót. Emellett voltak, akik saját költeményükkel álltak színpadra. Az énekesek, kórusok szebbnél szebb dalaikkal arattak nagy sikert, sokszor a közönség együtt énekelt a fellépőkkel.

A fesztivál programsorozatát hagyományosan a Képzőművészeti és Kézműves Kiállítás nyitotta meg, amelyre idén június 1-jén került sor.