Idén is térítésmentesen biztosítunk zöldhulladékgyűjtő-zsákot pályázóinknak

Hírek
Közzétéve:

Burján Ferenc klíma-, fenntarthatósági és környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ismét térítésmentesen biztosít zöldhulladékgyűjtő-zsákot, hogy megkönnyítsük a kerületi lakosok számára a közterületen begyűjtött zöldhulladék szakszerű tárolását.

Legklímabarátabb kerületként fontosnak tartjuk, hogy a lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. Ezért is kérünk minden harmadik kerületi polgárt, hogy figyeljen a zöldhulladék-gyűjtésre, ezzel is hozzájárulva Óbuda-Békásmegyer tisztaságához, környezettudatosságához és zöld szemléletformálásához.

A zöldhulladékot járatszerűen 2023. március 6-tól december 1-ig, hetente egyszer, a harmadik kerületben hétfőnként szállítja el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF), kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban.

Az akció keretében a kerületi lakosok térítésmentesen igényelhetnek 5 darab zöldhulladékgyűjtő-zsákot.

Zöldhulladékgyűjtő-zsákot az alábbi felületen lehet igényelni: https://obuda.hu/zoldzsak/ , 2023. február 13-17. között. A regisztrációt a készlet erejéig tudjuk fogadni.

Az átvétel időpontja: 2023. február 22-23. (szerda-csütörtök)

Az átvétel helyszínei:

  • 1039 Budapest, Csobánka tér 5. – Békásmegyeri Közösségi Ház 14:00-18:00 óráig
  • 1031 Budapest, Pók u. 1. – Városüzemeltetés telephelye (bejárat a Városfal utca felől) 8:00-15:00 óráig
  • 1037 Budapest, Toronya utca 33. – Óhegy Klubház 14:00-18:00 óráig

A zöldhulladékgyűjtő-zsákokat érvényes harmadik kerületi lakcímkártya felmutatásával lehet átvenni.

Kérjük az igényelt zöldhulladékgyűjtő-zsák átvételét és elszállítását a fenti időpontban.

A zsákok tárolása és szállítása nem áll módunkban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság