Ismét kapnak tanszercsomagot az elsősök – így segíti a szülőket az önkormányzatunk

Hírek Aktuális
Közzétéve:

A szeptemberi iskolakezdés – a lelki és szellemi megmérettetés mellett – komoly anyagi terheket ró a szülőkre, ezért önkormányzatunk a tavalyi évhez hűen és a lehetőségeihez mérten igyekszik megkönnyíteni a harmadik kerületi családok tanévkezdését.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a III. kerületi saját fenntartású óvodáiból elballagó, az általános iskola első osztályát megkezdő gyermekek részére ingyenes iskolai tanszercsomagot biztosít. A tanév megkezdéséig közel 900 tanszercsomagot adunk át, amelynek csomagonként 16.450 Ft a költsége.

A tanszercsomagok az órai munkához szükséges eszközöket tartalmazzák, vannak benne saját logóval ellátott füzetek (több méretben), gumis mappák, füzetbox, grafit és színes ceruzák, postaironok, kétlyukú hegyező, radír, vonalzó, olló, ragasztó, zsírkréták, vízfestékek, ecsetek, temperák, gyurmák, hurkapálca, papírok (színes lapok, rajzlapok, fotókartonok, kivágólapok), öntapadó füzetborítók is.

Az önkormányzat által biztosított tanszercsomagokat már jóval a tanévkezdés előtt, az óvodai ballagás alkalmával vehetik át a gyerekek.

Képviselő-testületünk 2023. március 23-án elfogadta a „Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról” szóló rendeletét.

A rendelet 21. pontja rendelkezik az iskolakezdési támogatásról:

51.§ Az Önkormányzat természetbeni támogatásként évente egy alkalommal, az illetékességi területén működő önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben jogviszonnyal rendelkező, óvodában utolsó nevelési évet töltő, adott év szeptember hónapjában az általános iskola első osztályát megkezdő gyermekeket iskolakezdési tanszercsomaggal támogatja.

52.§ Az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben utolsó nevelési évüket töltő gyermekek automatikusan megkapják az iskolakezdési csomagot, amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a megfelelő űrlap kitöltésével erre irányuló szándékát jelzi.”

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság