BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 09. 24., hétfő - Gellért, Mercédesz
Ön most itt van: Címlap » Bizottságok » Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság – tagok

Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság – tagok

Béres András

Béres András

Beosztás: tag – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
tag – Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság
Párt: Együtt-PM
Fogadóóra: Telefonos egyeztetés alapján.
Részletek

Burján Ferenc

Burján Ferenc

Beosztás: elnök – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
tag – Kulturális és Turisztikai Bizottság
Környezetvédelmi tanácsnok
Párt: LMP
Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján


Levelezési cím: burjan.ferenc@lehetmas.hu
Önéletrajz: Középiskolai tanár vagyok, két gyermek édesapja. Lányom Egyetemre, a fiam Gimnáziumba jár. Idegenforgalmi és vendéglátó ipari üzemgazdász és mester közgazdász tanári diplomával rendelkezem. A 2014 önkormányzati választáskor a választó polgárok bizalmából kerültem be az önkormányzati képviselő testületébe, ahol az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként tevékenykedem, valamint tagja vagyok a Kulturális és Turisztikai Bizottság testületének is. Én úgy gondolom, hogy mint minden ember a saját környezetében, én is a saját szintemen az éppen aktuális munkakörömben- most a III. kerület képviselő testületében- próbálok valamiféle pozitív változást elérni. Önkormányzati képviselőként is alázattal próbálok az előttünk álló feladatokra tekinteni, a problémákat megoldani, és azért dolgozom, hogy a kerület élhető, tiszta, szép és rendezett városrész legyen, ahol a polgárok jól és biztonságban érezhessék magukat. Mindezt nem egyedül, hanem az Óbudai polgárokkal közösen együtt szeretném véghezvinni. A képviselő testületben, ebben a szellemben az Óbudai polgárok érdekében kívánok konstruktív módon, együttműködve dolgozni.
Én azt remélem, hogy helyi önkormányzati szinten hozzá tudok járulni ahhoz, hogy mindenki az alapvető jogaival maradéktalanul élhessen. Ilyen az egészséges környezethez vagy az oktatáshoz való jog. Másrészt szeretném jobban megismerni, a kerületi lakosokat érintő legfontosabb problémákat, hogy a hozzám fordulóknak megfelelő segítséget tudjak nyújtani, megpróbálva élhetőbbé, könnyebbé téve az életüket. Én úgy gondolom, hogy a mai fiataloknak és a jövő felnőttjeinek új típusú készségekre, és tudásra lesz szükségük. Ezért az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként mindent megteszek azért, hogy a jövő generációjának egészségtudatos legyen a fejlődése a természet értékei iránt fogékonyak legyenek, és a fenntarthatósági szempontokat is ismerjék. Iskoláinkban és óvodáinkban az oktatás a nevelés és a tudatos környezetvédelem eredménye képen, gyermekeink minden a szellemi fejlődésükhöz szükséges ismereteket megkapnak ahhoz, hogy egészségesen tudjanak fejlődni..
Képviselőként nem csak a kerület 11-es választási körzet (Római part és Csillaghegy) lakosságának érdekeit igyekszem képviselni, hanem egész Óbuda Békásmegyer területén élőkét is.
Óbuda Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként azért dolgozom, hogy a kerületbe költözőkben is gyorsan kialakuljon az az érzésük, ami bennünk már régóta megvan, hogy jó óbudai polgárnak lenni, hogy otthon érezzük magukat Óbudán. Úgy gondolom, egy képviselő ezzel tehet legtöbbet a kerületében élő emberekért, hogy szeressenek itt Óbudán élni!
Részletek

Csapó Harold Gábor

Csapó Harold Gábor

Beosztás: tag – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Sport tanácsnok
Párt: FIDESZ-KDNP
Választókerület: 2.
Fogadóóra: Július-Augusztus hónapban nem tart.
Részletek

Gáspár János

Gáspár János

Beosztás: külsős tag - Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: FIDESZ-KDNP
Részletek

Herpai Mária

Herpai Mária

Beosztás: külsős tag - Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: FIDESZ-KDNP
Részletek

Kemenár Viktor

Kemenár Viktor

Beosztás: külsős tag - Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: Jobbik
Részletek

Kemény Krisztina

Kemény Krisztina

Beosztás: elnök – Kulturális és Turisztikai Bizottság
tag – Pénzügyi Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság
tag – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: FIDESZ-KDNP
Választókerület: 13.
Fogadóóra: Minden hónap első szerda 17-18 óra között (helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház)
Júliusban: minden hónap első szerda 17-18 között
Helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház
Augusztusban: nem tart.
Önéletrajz: Budapesten születtem, gyerekkorom óta Óbudán élek. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán szereztem tanítói diplomát, illetve az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán tanári diplomát. Két gyermek édesanyja vagyok. Tanárként dolgozom egy kerületi általános iskolában. 1998 óta végzem képviselői munkámat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselőtestületében. Az elmúlt években a Kulturális, Civil és Nemzetiségi Bizottság elnökeként tevékenykedtem, illetve részt vettem a Pénzügyi Tulajdonosi és Vagyonkezelő Bizottság munkájában. Az elmúlt 16 évben elsősorban a kerület kulturális életének szervezésében és alakításában vettem részt. Mint pedagógus, mindemellett kiemelt figyelemmel kísérem a helyi oktatással összefüggő döntéseket.
Részletek

Kis Márton

Kis Márton

Beosztás: külsős tag - Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: MSZP
Részletek

Kovács Gábor

Kovács Gábor

Beosztás: külsős tag - Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Párt: FIDESZ-KDNP
Részletek

Stollmayer Ákos

Stollmayer Ákos

Beosztás: tag – Városfejlesztési Bizottság
tag – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
Ifjúsági tanácsnok
Párt: FIDESZ-KDNP
Választókerület: 5.
Fogadóóra: Július-Augusztus hónapban: minden hónap első péntek 17-18 óra között
Helyszín: Nagy László Ált. Isk., Váradi u. 15/b., telefonon előre egyeztetés szükséges: 437-8688
Részletek

Török Ferenc

Török Ferenc

Beosztás: elnök-helyettes – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
tag – Civil és Nemzetiségi Bizottság
Oktatási tanácsnok
Párt: FIDESZ-KDNP
Választókerület: 11.
Fogadóóra: Minden hónap első keddjén, 17-18 óráig a Keve utcai Általános Iskolában (Keve u. 41.).
Júliusban nem tart fogadóórát.
Augusztusban: minden hónap első kedd 17-18 között
Helyszín: Dr. Béres J. Ált. Iskola, Keve u.
E-mail cím: torok@kaszasok.hu
Levelezési cím: 1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 15.
Önéletrajz: Tiszántúli református családban születtem 1940-ben. A középiskolát és az egyetemet Debrecenben végeztem. Munkám, amit hivatásomnak tekintettem a vegyiparhoz kötött, így kerültem a fővárosba, pontosabban Óbudára, ahol immáron harmincnyolc éve élek. Az igényes- munkával járó folyamatos képzés eredményeképp szakmérnöki vizsgát tettem, majd mérnök-közgazdász diplomát is szereztem. Németül jól beszélek. Egy nagyvállalat vezetőjeként nyugdíjaztak hatvankét éves koromban.

Szűkebb lakókörnyezetemben mindig kezdeményezője voltam a természetes és épített környezet megóvásának, védelmének és szebbé tételének.

Szívesen vettem részt a közéletben is. A politikai változások kezdetén aktív részese voltam, a nemzeti - polgári értékek mentén szerveződő mozgalomnak, amelyhez FIDESZ tagként ma is kötődöm.

1994-ben önkormányzati képviselővé választottak. Vallom, hogy egy ember nem tud mindennel egyforma intenzitással foglalkozni, még akkor sem, ha a képviselői munkában szerzett némi tapasztalatot. A közbiztonság, a közmű rendszerek hiányosságai, a szociális és egészségügyi ellátás problémái, vagy az ellehetetlenülő közlekedés napi gondjai mellett, az oktatás és az ifjúsággal való törődést tartom fontosnak. Örömmel mondhatom, hogy ezen a téren sikerült némi eredményt elérnem. 1993-ban megszerveztem és azóta vezetem az ÓBUDAI KASZÁSOK kosárlabda egyesületet, amelynek felnőtt és junior csapatai a Nemzeti Bajnokság első osztályában szerepelnek, a serdűlő fiúk pedig az idén megnyerték a bajnokságot.

Ezt meghaladóan egy iskolányi utánpótlás korú gyermek minőségi képzését biztosítjuk a sportág területén. A gyerekek nap mint nap szervezett edzésprogramokon vesznek részt, nem csavarognak az utcán, edzőik a fegyelmezett sport-munkán kívül az iskolai előmenetelük és a másokkal szembeni viselkedésük terén sem engedik a devianciát.

Az Oktatási Bizottság elnökeként is mindent megteszek azért, hogy iskoláinkban az oktatás és a nevelés eredményeképpen gyermekeink testi és szellemi fejlődése töretlen legyen. Képviselőként a 14-es választási körzet (Római part és Csillaghegy keleti oldala) lakosságának érdekeit igyekszem képviselni.

Szerencsésnek mondom magamat. Feleségem és családom olyan hátországot jelentenek számomra, ahonnan munkámhoz minden támogatást megkapok. Három felnőtt fiam és három unokám van.
Részletek