BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 08. 14., kedd - Marcell
Ön most itt van: Címlap » Önkormányzat / Hivatal » Hivatal » I. Szervezeti felépítés » Szervezési Osztály » Testületi Csoport

Testületi Csoport

Testületi Csoport

Közreműködik a képviselőtestületi előterjesztések kidolgozásában, rendelet-tervezetek, polgármesteri és jegyzői utasítások előkészítésében.

Összeállítja a képviselőtestületi ülés meghívóját, majd annak aláírása után az érintettek részére továbbítja azt az előterjesztésekkel együtt, illetve biztosítja azok elektronikus formában történő hozzáférését. Közzéteszi a képviselőtestületi ülés  meghívóját, valamint az előterjesztéseket (zárt ülés előterjesztéseinek kivételével) a honlapon.

Biztosítja a képviselőtestületi ülések zökkenőmentes lebonyolítását.

Nyilvántartja a képviselőtestületi döntéseket, megszervezi és ellenőrzi a képviselőtestületi határozatok végrehajtását.

Elkészíti a képviselőtestületi ülés jegyzőkönyvét, a határozat-kivonatokat, és az érintettek részére továbbítja.

Gondoskodik a képviselőtestület üléseiről készült jegyzőkönyvek (előterjesztések) elektronikus mappába való feltöltéséről és a Jegyzői Titkárság értesítéséről az anyagok kormányhivatal részére történő továbbítása céljából.

Gondoskodik a képviselőtestület üléséről készült jegyzőkönyv, határozat-kivonat, hanganyag honlapra való feltételéről.

Gondoskodik a képviselőtestület által hozott rendeletek, normatív határozatok kihirdetéséről, azok kihirdetési záradékkal való ellátásáról, és a Jegyzői Titkárságra történő továbbításáról a Nemzeti Jogszabálytárba való feltöltés céljából.

Ellátja a 39/2007. (VI.29.) önkormányzati rendeletből, valamint az 59/2010. (XII.17.) önkormányzati rendeletből adódó, a díszpolgári cím, illetve a pro Óbuda díjak odaítélésével kapcsolatos szervezési feladatokat, nyilvántartást vezet a kitüntetettekről.

Ellátja a bírósági ülnökválasztással kapcsolatos feladatokat.

Gondoskodik a képviselőtestületi anyagok beköttetéséről.

Elkészíti a névhasználatra vonatkozó engedélyt, az érintettet értesíti névhasználati kérelmének elutasításáról, valamint vezeti az ezzel kapcsolatos nyilvántartást.

Nyilvántartja az önkormányzat által alapított költségvetési szervek, intézmények, gazdasági társaságok alapító okiratát.

Közreműködik a választási, népszavazási feladatok ellátásában.