Ötvenéves a Kerék utcai óvoda ‒ Faültetés, időkapszula elrejtése, táncos mulatság a születésnapon

Közzétéve:

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Kerék utcai telephelye immár ötven éve fogadja a harmadik kerületi óvodásokat, a kerek évfordulót meg is ünnepeltük. Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere a születésnap alkalmából köszöntötte az óvoda jelenlegi munkatársait és a meghívott, egykori kollégákat.

A közös emlékezés mellett a jövő óvodásainak is üzentek az ünnepelők. Így elültettek egy hársfacsemetét ‒ az egymás után jövő nemzedékek közötti kötelékek jelképeként ‒, majd egy időkapszulát is elhelyeztek az óvoda udvarán, amely a gyerekek kívánságait rejti, hogy a húsz év múlva idejáró óvodások rábukkanva megismerhessék azokat.

Az elmaradhatatlan szülinapi tortázás előtt dr. Kiss László polgármester ünnepélyesen átadta a „retro ovi” kiállítást, amely a Kerék utcai óvoda elmúlt félévszázados történetét diavetítésen is feleleveníti. A fényképeket, a korabeli óvodai hétköznapokat megidéző játékokat és a mesekönyveket a kiállításhoz óvodai dolgozók és egykori óvodások gyűjtötték, hogy délután együtt fedezhessék fel azokat szülők és gyerekek.

A táncos ünnepléshez Muzsikás Péter zenepedagógus, zeneművész szolgáltatta a talpalávalót.

Boldog szülinapot, Kerék ovi!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság