SPORTNAP – Május 26-án közösen sportolhattak az Óbuda-Békásmegyer középiskolás diákjai

Hírek
Közzétéve:

Idén május 26-án került megrendezésre az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK)  és a Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (FICNO) által megszervezett SPORTNAP. Az idei bajnokságra 9 középiskolából  összesen 220 fő diák érkezett, hogy csapatukkal közösen induljanak a dobogó legmagasabb fokáért. 

A rendezvény 300 fő részvételével, együttműködésével valósult meg.

A reggeli regisztráció után köszöntő beszédet mondott dr. Kiss László polgármester, és Lengyel László Levente ifjúsági alpolgármester. A mérkőzések fél 10-től kezdődtek a TVE (Torna és Vívó Egylet) pályáin,  a foci- és a röplabdabajnokság mellett idén először kézilabda-bajnokságot is szerveztek.

Idén a kezdőrúgás elmaradt, helyette egy közös zenés bemelegítőt tartott a résztvevőknek Sárai Rita, aki a magyar kerekesszékes válogatott tagja, és aki nem mellesleg hazánk első és egyetlen kerekesszékes zumba oktatója is. A kiváló sportoló „élőkönyvtárként” is funkcionált a rendezvény ideje alatt, „ki lehetett kölcsönözni”, beszélgetni, ismerkedni lehetett vele. Az esemény nem titkolt célja a közös sportolás örömén túl az is, hogy részt vállaljon a kerületben a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szemléletformálásban is.

Idei dobogósok:

Röplabdabajnokság:

  1. helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
  2. helyezett: Óbudai Gimnázium
  3. helyezett: Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

 

Focibajnokságok:

1. helyezett: Óbudai Gimnázium

2. helyezett: BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum A csapat

3. helyezett: BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum B csapat

Különdíjat kaptak a dobogósok az Esernyős Nonprofit Kft. jóvoltából.

A bemutató kézilabda bajnokság Lakatos Zoltán játékvezető (Budakalászi Sport Club) BSC elnök játékvezetése által zajlott a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium diákjai és a BSC sportolói között, amely segíti a kézilabda sport népszerűsítését a 3. kerületben.

Köszönjük a focilabdabajnokások játékvezetőinek a szakmai munkájukat: Máyer Bence, Czerman Ferenc, Vései Martin, Juhász Sas, Smeló István.

A röplabdabajnokság játékvezetőinek: Mező Csaba, Rédey Luca, Macher Nikolett.

Az ÓBIÖK Sportnap egészségügyi biztosítását az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Regionális Mentőszervezet Csillaghegyi Mentőállomásának.

A SPORTNAP mellett  a SPORTÁGBÖRZÉN különböző sportágakkal ismerkedhettek meg a résztvevők a Homoludens Egyesület, PANORÁMA SE, Magyar Karbirkózó Egyesület, Jövőbarát Egyesület jóvoltából. A BioTechUSA jelentős támogatást adott a sporteseményhez, és hozzájárult, hogy a rendezvény idén is megvalósulhatott. Ezúton is köszönjük nekik a támogatást és a résztvevőknek pedig a jelenlétet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság