“Szem elől rejtve” – Családi program a Vasarely Múzeumban

Hírek
Közzétéve:

Nagy sikerrel debütált a Vasarely Múzeum Budapest „Szombati szemezgető” családi programsorozata. A családok számára meghirdetett interaktív foglalkozásokon a Szentlélek téri múzeum szemet gyönyörködtető műtárgyai közül szemezgetve alkalmanként egy-egy műalkotással ismerkedhetnek meg, majd a műhelymunkán megalkothatják  saját művüket.

A 6–12 éves gyerekek és kísérőik számára ajánlott, másfél órás programsorozat első, „Szem előtt rejtve” című múzeumpedagógiai foglalkozásán, november 18-án, szombat délelőtt a vonalanimáció alapjait ismerhették meg az érdeklődők. Victor Vasarely „Naissance-Q” című alkotásával való megismerkedés után a résztvevők egy közös kollázst alkottak, majd a műhelyfoglalkozáson – Vasarely nyomdokaiba lépve – mindenki elkészítette élete első kinetikus alkotását.

A családi program következő alkalma, amelyre angolul beszélő családokat is várnak, legközelebb 2024. január 20-án, szombaton kerül megrendezésre, azaz ismét a hónap harmadik szombatján, amikor a 6–26 éves látogatók, valamint az őket kísérő két felnőtt részére a belépő díjtalan a kiállításokra.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság