„Szeretném magam megmutatni, hogy látva lássanak „

Hírek
Közzétéve:

DSC08455Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár alapvetően az óbudaiaknak szervezik a programokat, évről évre növekszik a látogatottsága, amiből arra is lehet következtetni, hogy híre ment az egész nyáron át tartó eseménynek. Két célt tűzött ki az Önkormányzat az Óbudai Nyár rendezvénysorozattal, egyrészt azok számára szeretne kulturális szolgáltatásokat nyújtani, akik nem tudnak nyáron nyaralni menni, másrészt azoknak is a kedvére szeretne tenni, akik nem szívesen hagyják el a kerületet, szeretik ha helybe hozzák számukra a kikapcsolódási lehetőségeket. A nyári programok, ezen belül az időseknek és a gyerekeknek szóló programok kiváló alkalmat nyújtanak a közösségépítésre, melyre már több éve nagy hangsúlyt fektet az Önkormányzat.

„Szeretném magam megmutatni, hogy látva lássanak „ – a polgármester Ady Endrét idézve utalt arra, hogy a kerület szeretné megmutatni azt a gazdag kulturális életet, hagyományt, amelyet a kerületi intézmények összefogása eredményezett. Jó példa erre, az Óbudán kialakult múzeumi negyed, összesen 12 látogatható kiállítótérrel, melyek közül több rangos szakmai díj tulajdonosa lett az elmúlt évek során.

DSC08427

A sajtótájékoztatón a programokról részletesen Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Harsányi Mária, az Óbudai Társaskör igazgatója, Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatója és Lengyelné Kurucz Katalin az Aquincum Baráti Kör képviselője beszélt.

A programsorozat ünnepélyes nyitánya az Óbudai Korok Fesztiválja, június 14-én vasárnap kerül megrendezésre. A fesztivál az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek kapcsán szerveződött: látványos, történelmi korokat megidéző ünnepi felvonulással, változatos programokkal eleveníti meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát.

Különlegességeket is felvonultat az Óbudai Nyár idei sorozata, mint például a Szimfonikus zenevonat, amely során LGT dalokat hallgathatnak az érdeklődők az Óbudai Danubia Zenekar és sztárvendégek előadásában, vagy éppen a Goldberger Textilipari Gyűjteményben megrendezésre kerülő Designer aukció, vagy a Társaskörben debütáló Halál Hotel c. krimikomédia.

DSC08453

Számos sztárral és húzónévvel is találkozhat a közönség, köztük: Kulka Jánossal, a Ghymes együttessel, Charlie-val, a Kalákával, Horgas Eszterrel, Malek Andreával, Feke Pállal, Somló Tamással, Karácsony Jánossal, Lajkó Félixszel, Kovács Katival, a Sebő Együttesel.

Június 27-28-án Óbuda Békásmegyer Önkormányzata a 250 éves hagyományokkal rendelkező Óbudai Búcsúra invitálja a közönséget. Gyermekprogramokban sem lesz hiány, hiszen az Alma együttesen kívül a Kaláka, a Hahó együttes, a Kolompos és a Szélkiáltó is szórakoztatják majd a kicsiket.

A részletes programokról a www.obudainyar.hu oldalon található információ.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság