Történelmi felvonulás az AmfiFeszten – Csatlakozzon Ön is a menethez!

Hírek
Közzétéve:

Az Aquincum Baráti Kör – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával – szeptember 8-10. között másodjára rendezi meg az AmfiFesztet. A háromnapos esemény a Fő térről induló történelmi felvonulással veszi kezdetét, amelynek szereplőire várják a lakosok jelentkezését is.

A Fő térről  az Amfiteátrumba vezető úton együtt menetelnek majd – a római gladiátoroktól, a középkori lovagokon át, a reformkori polgárokig – az Óbuda történeti korszakait megidéző csapatok, és természetesen a korszakokhoz illő zenei aláfestéssel tovább emelik a szervezők a múltat idéző felvonulás hangulatát. A nyitóesemény – akár nézőként, akár a menet tagjaként – kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy részesei legyenek egy emlékezetes közösségi élménynek Óbudán.  

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett felvonulásra szeretettel várjuk a lakosok, vagy akár iskolai osztályok, baráti körök, csoportok jelentkezését is. 

Kérjük, a részvételi szándékot minden esetben 2023. augusztus 21-ig jelezzék felénk az alábbi elérhetőségen: aquincum@aquincum.hu

Az aquincumi katonavárosi amfiteátrumba (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.) érkező menet résztvevőit és a nagyközönséget az ünnepélyes megnyitó és római áldozatbemutatás után látványos buzogány- és tűzzsonglőr bemutatók szórakoztatják, és a péntek estét a tízig tartó muzsika és tánc zárja le.

Az AmfiFeszt pénteki programja:
18:00 – találkozás a Fő téren
18:30-19:15 Történelmi felvonulás a Fő tértől az Amfiteátrumig
19:15-19:45 Ünnepélyes megnyitó és római áldozatbemutatás
19:45-20:15 Az Árpád Gimnázium diákjainak buzogánybemutatója
20:15-20:45 Tűzzsonglőr bemutató
20:45-22:00 Bordó Sárkány koncert és táncház

Szombaton és vasárnap pedig a tavaly évhez hasonló, izgalmas programokkal várják az érdeklődőket; lesz interaktív előadás keretén belül rabszolgavásár, gladiátor bemutató, gladiátor kiképzés és látványos divatbemutató is. A látogatók megtekinthetik, hogyan edzettek és csaptak össze az arénák hősei, a gladiátorok, szem- és fültanúi lehetnek a barbárok és Róma legionáriusai közötti ütközetnek, de a római és az ókori Pannónia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és szokásaival is megismerkedhetnek.  A mesterségek bemutatóján számos izgalmas, ősi foglalkozással is találkozhatnak a látogatók, többek között lesz bronzöntés, kovácsolás is, de a hagyományőrző csapatok táborában is sok érdekesség vár mindenkit. Gyermekeknek többek között lesz régészeti előadás, mitológiai mesemondás és kézműves foglalkozás is.

A belépés a rendezvény mindhárom napján ingyenes!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság