KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER 2024
A mi otthonunk, a mi döntésünk

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Közösségi Költségvetés a harmadik kerületben. A kampány keretében Óbuda-Békásmegyer lakosainak lehetősége van aktívan bekapcsolódni közvetlen környezetük alakításába, fejlesztésébe.

Az eddigi kampányok során évről évre emelkedő részvétel azt mutatta: az itt élőknek kifejezetten szívügye környezetük szépítése, jobbítása. Reméljük, ez idén is így lesz – 2024. február 1. és 2024. április 1. között várjuk tehát ötleteiket, javaslataikat, amelyekkel tovább szépülhet a harmadik kerület. A javaslattételre online és papíralapon is lehetőséget biztosítunk, sőt, több lakossági fórumot is szervezünk, ahol személyesen, a szakemberekkel konzultálva van lehetőség átgondolni, mely ötletek milyen formában valósíthatóak meg.

A lakossági fórumok időpontjai és helyszínei:

február 7. szerda                      Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

február 15. csütörtök               Óbudai Platán Könyvtár (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.)

február 20. kedd                      Óhegy Klubház (1037 Budapest, Toronya u. 33.)

február 28. szerda                    Csillaghegyi Kulturális Központ (1039 Budapest, Mátyás király út 13–15.)

március 6. szerda                     3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

március 7. csütörtök                Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

A leadott javaslatok megvalósíthatóságának vizsgálatát követően, 2024. május 1. és 2024. június 1. között lesz lehetőség kiválasztani a legszimpatikusabbat, körzetenként 3-3 fejlesztési ötlet közül. A győztes projektek egyenként 10, összesen tehát 100 millió forint értékben kerülnek megvalósításra.

TARTSANAK VELÜNK IDÉN IS, VEGYENEK RÉSZT A FEJLESZTÉSEKRE FORDÍTHATÓ 100 MILLIÓ FORINT ELOSZTÁSÁBAN. VÁRJUK JAVASLATAIKAT ÉS SZAVAZATAIKAT A KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS 2024-ES KAMPÁNYÁBAN!

Amennyiben valaki papíron szeretné eljuttatni hozzánk a kerület szépítését célzó ötleteit, az alábbi intézményekben található ládákban is elhelyezheti javaslattételi lapját:

  • Esernyős kávézó,
  • Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal portája,
  • Ügyfélszolgálati Iroda,
  • ÓSZSZI idősklubok,
  • óbudai óvodák,
  • óbudai bölcsődék.

Postai úton a 1033 Budapest, Fő tér 3. címre várjuk a javaslatokat, kérjük, a borítékra írják rá: Közösségi Költségvetés 2024.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.