Januártól 30%-os Óbudai Pótlékot kapnak a szociális ágazatban dolgozók

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, illetve Bús Balázs polgármester a Szociális Munka Napja rendezvényen évről évre köszönti az ágazat dolgozóit. Az idei évben is kiosztásra kerültek azok a díjak és elismerések, amelyekkel az önkormányzat vezetősége elismerését és köszönetét fejezi ki a területen dolgozók áldozatos munkájáért.

dsc_6739Bús Balázs polgármester ünnepi beszédében emlékeztetett arra, az ágazat alulfinanszírozottsága miatt a szociális intézmények olyan létszámhiánnyal küzdenek, hogy ez gyakran a kötelező ellátás biztosítását veszélyezteti, ezért bejelentette, hogy az önkormányzat vezetése a január 1-jétől Óbudai Pótlék néven bevezetésre kerülő 30%-os bérkiegészítéssel kíván javítani a kerületben segítő szociális dolgozók helyzetén.

A bejelentést követően a díjak kiosztása következett.

A 2005-ben alapított Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat, – amelyet azon személyek vagy szervezetek kaphatnak meg, akik Óbuda-Békásmegyer szociális ellátásainak, szolgáltatásainak fejlődéséhez, valamint a hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához kimagasló teljesítménnyel vagy életművükkel hozzájárultak,– 2016. dsc_6777évben a Szent Erzsébet Karitász Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ vehette át. A Lelki Központot a III. kerületben élő szenvedélybetegséggel küzdő személyek segítése, támogatása érdekében kifejtett odaadó munkájáért kapta az elismerést. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Szent Erzsébet Karitász Központ között közel egy évtizede folyamatos az együttműködés.

Ezt követően a polgármesteri dicséretek kiosztása következett, majd az intézményekben dolgozó kollégák munkáját az intézményvezetők is jutalmazták, rendhagyó módon idén először az ünnepi rendezvényen intézményvezetői dicséretek átadására is sor került.

dsc_6814Az ünnepség a könnyedebb műfajokat kedvelők örömére, szórakoztató műsorral zárult.

 

További képek Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala Facebook oldalán találhatóak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság