Megújul a Hévízi úti TVE sportpálya

Hírek
Közzétéve:

A III. kerületi TVE, azaz Torna és Vívó Egylet Magyarország harmadik legrégebbi – 1887-ben alapított – sportklubja. Mint a neve is mutatja, anno a torna és vívás volt a fő profilja, de úszó- és kerékpárversenyzők is kikerültek innen. Később futball- és vízilabdacsapata is alakult, az utóbbi edzője az 1920-as évek elején Komjádi Béla volt. Története során nem kevesebb, mint 20 alkalommal keresztelték át, volt például III. kerületi Textil, III. Árpád SE, Textilfestő és III. kerületi Vörös Lobogó is, ma ismét eredeti nevét viseli. Jelenleg a labdarúgás a fő profilja, de jól működő atlétikai és a vízilabda szakosztállyal is rendelkezik. Az egyesület bázisa, a kerületi önkormányzat tulajdonában álló, s a klub részére ingyenes használatba adott Hévízi út és Kalap utca által határolt területen álló sportkomplexum az elmúlt évtizedek során meglehetősen elhasználódott, tanuszodáját rossz állapota miatt be is kellett zárni, ezért nem túlzás, hogy új fejezet kezdődött a klub életében, amikor 2015 tavaszán elkezdődött a létesítmény átfogó felújítása.

003_l

„Gyakorlatilag teljesen megújul, illetve újjáépül a sporttelep. A korábbi salakos, illetve beton borítású pályák helyett összesen öt különböző méretű műfüves pálya épül, a nagyméretű füves labdarúgópályát szabványosítják, a régi főépület helyét új utánpótlásképző és szabadidő központ veszi át, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel és egy 500 fős lelátóval. A szintén lebontott tanuszoda helyett fedett vízilabdacsarnokot építenek, 33 méteres medencével, míg a pályák körüli futókör rekortán borítást kap. A kivitelezési munkálatok az ütemezés szerint haladnak, így a teljes beruházás előre láthatóan nyár közepére elkészül. Fontos megjegyezni, hogy az új létesítmények is az önkormányzat tulajdonában maradnak” – nyilatkozta a Pest-budai Látképnek Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere.

TVE_U_ENG-C másolata

Mint Puskás Péter elmondta, a beruházás teljes költsége 1,7 milliárd forint, amelyből 1,2 milliárdot TAO pályázatokból biztosít az egyesület, a szükséges 30 százalékos önrészt az önkormányzat állja, de mivel a kormány decemberi döntése alapján 1,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást kapott a kerület az államtól, ez az 500 millió forint sem terheli Óbuda-Békásmegyer költségvetését. A beruházás előnyeit nemcsak az egyesület sportolói, hanem a kerület lakói is élvezhetik majd. Az uszodát, a futókört és a sportpályákat a kerületi oktatási intézmények is igénybe vehetik majd a mindennapos testnevelés céljából, és a nyugdíjasoknak lehetőségük lesz itt ingyenesen sportolni. Mindemellett az önkormányzat tömegsport rendezvényeinek is otthont ad majd a megújult sportkomplexum.

Csikor Ottó
Heti Válasz, Pest-Budai Látkép

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság