Határérték alatt az éjszakai zaj

Hírek
Közzétéve:

„Nemcsak annyi történik, hogy mérünk és ha minden rendben találunk, akkor örülünk, ha nem, akkor lehalkítjuk, hanem beállíttatjuk azokat a műszereket, amiket beszereztünk – mondta Gerendai Károly, azokra az ún. hanglimiterekre utalva, melyek képesek automatikusan az adott programterületen az előre megadott értéken tartani a zajszintet. Ha az erősítés túlvezérlésére tett kísérletet észlel, akkor automatikusan lehalkítják a rendszert, majd, ha 2 percnél tovább tart a túlvezérlés, akkor leállítja az erősítést teljesen. A szél, pára és egyéb tényezőkre figyelemmel a megadott határértékek módosíthatók a központi szerveren.

A Nánási út Vitorla utca kereszteződésében mért zajszint 46 dB volt, a területre 55 dB-es határérték érvényes.

Bús Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy a hallható a zaj, elsősorban a Sziget vendéglátóhelyeiről terjed a kerület felé, itt ugyanis nincsenek hanglimiterek telepítve. Gerendai Károly hozzátette, hogy ahol viszont vannak készülékek, ott képesek a közelükben lévő kibocsátást mérni, így a központból lehet utasítani a szabálysértőt a hangerő csökkentésére.

A második helyszínen, a Bogdáni út 24 szám előtt sem tapasztaltak határérték feletti zajkibocsátást. A szomszédos kerületekben, Újpesten és a XIII. kerületben is ellenőrizték a zajterhelést a szakemberek.

A fesztivál ideje alatt a 06-80-204-174 zöld számon tehető bejelentés.

 

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság