Rászoruló gyerekeken segít az alapítvány

Hírek
Közzétéve:
A III. kerületben kiemelten nagy létszámmal élnek korai fejlesztésre szoruló gyermekek meglehetősen rossz szociális környezetben. A szülők korai munkába illeszkedése és a gyermekek korai bölcsődébe helyezése nehezíti a szükséges korai fejlesztés biztosítását.
A bölcsőde és óvoda keretei között szükséges a fejlesztést megoldani, ahhoz hogy esélyük lehessen a normál iskolai beilleszkedésre. A bölcsődék, óvodák eszköztára országos szinten jelenleg sajnos e szakmai feladathoz szegényes.
A HUPLEŽ mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz kihelyezésével – mely már a koragyermekkortól folyamatos mozgásra és aktivitásra késztet, játékosan segíti az egyensúlyozó szerven keresztül az idegrendszer fejlődését, szenzomotoros érését, mozgássorok harmonizálását – folyamatos szakmai tanácsadással szeretné segíteni a Gézengúz Alapítvány a közösségben nevelt gyermekek fejlődését. 

A civil szervezet az önkormányzattal kötött megállapodás alapján vállalta, hogy a Budapest, III. kerület Óbuda-Békásmegyer területén lakcímmel rendelkező születési károsult kisgyermekek részére biztosítja:
-    pszichoterápiát;
-    gyógyúszást;
-    gyermekpszichológiát;
-    gyógytornát;
-    gyógypedagógiát;
-    a terápiában részt vevő gyermekek szüleinek, hozzátartozóinak, továbbá a gyermekek nevelésében, oktatásában, gondozásában részt vevő személyeknek igény szerint gyógypedagógiai tanácsadását;
-    az Óbuda-Békásmegyer területén lakcímmel rendelkező gyermekek diagnosztikus szűrővizsgálatát.
A megállapodásban az is szerepelt, hogy 5 fő III. kerületi gyermeket – az Óbudai Egyesített Bölcsődék javaslatát is figyelembe véve – térítésmentesen részesít a 4.) pontban felsorolt ellátásokban.

A Gézengúz Alapítvány a születési károsultakért évek óta biztosítja kerületünkben a 0-8 éves korú gyermekek szűrő-, diagnosztikai és terápiás ellátását.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság