2,2 millió forintért kapott új eszközöket két kerületi gyermekgyógyászati intézmény

Közzétéve:

Az orvoshoz forduló gyermekek száma drasztikusan megemelkedett az elmúlt években a járvány hosszú távú hatásai miatt. A fiatalok lelki gyógyítására, testi egészségük megőrzése érdekében pedig a fertőző betegségek leküzdését segítő eszközökre van most a leginkább szükség a gyermekegészségügyben.

A K&H gyógyvarázs program ezért idén ezen két terület gyógyítását segíti kiemelten, de a mindennapi ellátáshoz szükséges műszereket is kapnak a gyermekegészségügyi intézmények, összesen 20 millió forint értékben.

A harmadik kerületben a Szent Margit Kórház és a Vörösvári úti Gyermekorvosi Rendelő 2,2 millió forint értékben kapott új eszközöket. Az innovatív műszerek segítségével az ellátás minden szintjén gyorsabban és hatékonyabban gyógyulhatnak a kis betegek, ráadásul a korszerű berendezések kevesebb energiát is használnak működés közben.

A Szent Margit Kórház az újszülöttek légzéstámogatásához szükséges készüléket, míg a Vörösvári úti Gyermekorvosi Rendelő egy EKG készüléket nyert a pályázaton.

A K&H gyógyvarázs program 2004 óta támogatja a hazai gyermekegészségügyet, eddig összesen 850 millió forint értékben, 535 alkalommal kaptak modern, a gyermekek hatékony gyógyítását segítő berendezéseket az intézmények.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság