„Adj erőt, hogy megmenthessem az életet” – Május 4. Szent Flórián, Óbuda és a tűzoltók védőszentjének ünnepe

Hírek
Közzétéve:

Szent Flórián emlékezetének őrzése és ápolása szép kötelességünk itt, a harmadik kerületben. Eleink az ő védelmébe ajánlották Óbudát, és a tűzoltók védőszentjeként is tiszteljük. A mai ünnepnapon az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető cím mellett számos kerületi elismerést is átadunk.

„Kötelességem teljesítése közben, Ó Istenem, ha bármikor láng csap fel, Adj erőt, hogy megmenthessem az életet, nem számít, mennyi idős is legyen. Segíts, hogy átölelhessem a gyermekemet, mielőtt túl késő, Vagy megóvjak egy embert a szörnyű végzettől. Tégy képessé arra, hogy meghalljam a leghalkabb segélykérést, És gyorssá, és kellően ügyessé, hogy eloltsam a tüzet. Hogy töltsem be szerepemet, és hogy adjam a legjobb önmagam, Hogy megvédjem az embereket és javaikat. És ha a Te akaratodból elveszítem az életem, Vedd védelmező karodba családom, s szeretteim. Ámen”  (Tűzoltók imája)

A vértanú Szent Flórián tiszteletét az Óbudán otthonra lelő németajkú közösség hozta magával, gazdagítva ezzel kultúránkat. A katonaszent a bajbajutottak megsegítésének képviselőjeként ma is példát mutat nekünk, mi pedig mai követőinek, a minket szolgáló tűzoltóknak tartozunk köszönettel.

A jeles napon megköszönjük a tűzoltóság és a katasztrófavédelem minden munkatársának áldozatos feladatvégzését. És szintén május 4-hez kapcsolódóan rendezzük meg Óbuda Napja fesztiválunkat, ahova a mai és a holnapi napon is több helyszínen színes programokkal várjuk a családokat, hogy együtt ünnepeljünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság