Átadtuk az idei Óbuda Kultúrájáért Díjat – Gratulálunk Harsányi Máriának, az Óbudai Társaskör korábbi igazgatójának

Hírek
Közzétéve:

A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék.” Arisztotelész gondolatai különösen aktuálisak most, a koronavírus-járvány idején, amikor csak megkötésekkel élvezhetjük a kultúra kincseinek sorát, mely ez időben valóban menedék, – mondta köszöntő beszédében dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Óbuda Kultúrájáért Díj átadó ünnepségén. – Nem véletlen, hogy az Óbuda Kultúrájáért Díj átadására ebben az évben az Óbudai Társaskörbe hívtuk meg önöket, hogy együtt ünnepeljünk. Hiszen az, akinek hivatásában eltöltött több évtizednyi munkáját ma megköszönjük, az intézmény vezetőjeként kimagasló szakmai munkájával, a kultúra iránti feltétlen elkötelezettségével és alázatával járult hozzá ahhoz, hogy az Óbudai Társaskör nem csupán a harmadik kerület, hanem Budapest kulturális életének meghatározó, országos hírű szereplőjévé vált. Szeretettel gratulálok Harsányi Máriának! És büszke vagyok rá, hogy a díjat átadhatom neki, és megköszönhetem a munkáját.”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ugyanis minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj átadásával ismeri el azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely példamutatóan járul hozzá kerületünk kulturális életének fejlődéséhez. Minden esztendőben várjuk és megköszönjük kerületünk lakóinak javaslatait arról, kit tartanak alkotómunkája nyomán méltónak kulturális kitüntetésünkre.

Idén Harsányi Máriát, az Óbudai Társaskör korábbi igazgatóját illeti a díj, aki nyugdíjba vonulásáig, azaz 2020 végéig vezette az intézményt. Ám szerepvállalása Óbuda kulturális életében jóval korábbra nyúlik vissza, hiszen már 1981-től foglalkozott kerületünk közművelődésével, mielőtt a megnyíló Óbudai Társaskör csapatának tagja lett, melyet 2008 szeptemberétől igazgatott.

„Úgy gondolom, hogy napjainkban csak az a kulturális intézmény tud új embereket vonzani magához, és közben megtartani törzsközönségét is, amelyiknek sikerült saját arculatot teremteni, és azt évről évre megújítva megőrizni,” árulta el ars poeticáját egy, az Óbudai Anziksznak adott interjúban.

Harsányi Máriának köszönhetjük amellett, hogy az Óbudai Társaskört színvonalas programjai révén országos hírűvé tette, sok-sok újító, kreatív kezdeményezése között a Krúdy-negyed megszületését is, mely több intézmény összefogásával ma is kulturális és gasztronómiai élményeket nyújt az ide látogatóknak.

Az Óbuda Kultúrájáért Díj átadó ünnepségét az Anima Musicae Kamarazenekar hegedűművészeinek muzsikája tette felejthetetlenné. Köszönjük Borsos Kata és G. Horváth László szép, az alkalomhoz méltó előadását.

Szívből gratulálunk Harsányi Máriának az Óbuda Kultúrájáért Díjhoz!

A díjjal járó Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikáját is átadta Harsányi Máriának dr. Kiss László polgármester

dr. Kiss László polgármester, Burján Ferenc és Béres András alpolgármesterek, Szabó Tímea és Tordai Bence országgyűlési képviselők az ünnepségen

Harsányi Mária nemcsak a díjat köszönte meg, hanem kollégái támogató munkáját is

Borsos Kata, az Anima Musicae Kamarazenekar hegedűművésze

G. Horváth László, kamarazenekar művészeti vezetője és hegedűművésze

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság