Augusztus 24. Ukrajna függetlenségének napja – Rendezvények, jótékonysági vásár, adománygyűjtés a menekült családok számára

Közzétéve:

Az addig Szovjetunió tagállamaként létező Ukrajna függetlenségét 1991. augusztus 24-én kiáltották ki, amit még abban az évben a választásra jogosultak elsöprő többsége népszavazáson is megerősített.

Ukrajna függetlenségének napja ismét a világ figyelmének középpontjába került: kereken hat hónapja Ukrajna ismét a szabadságáért küzd, miután Oroszország ez év február 24-én háborút indított az ország ellen.

Az ukrán függetlenség ünnepén idén három fővárosi önkormányzat összefogva rendezvényt szervez. A harmadik, a kilencedik és a tizenkilencedik kerület eseményén, a kilencedik kerületi Ferenc téren 16 órától többek között jótékonysági vásár, gyermek-táncbemutató és meglepetés flashmob várja az érdeklődőket.

Szintén ebből az alkalomból 19 órától ukrán menekült táncosokból álló népi együttes lép fel a kilencedik kerületi Bakáts téren. A negyventagú művészcsapat gyorsan világhírűvé vált: júliusban a dél-koreai nemzetközi kulturális fesztivál nagydíját is megnyerte.

Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat a háború kezdete óta támogatja az Ukrajnából hozzánk érkező családokat. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal és más intézményekkel együttműködésben jelenleg is folytatjuk a segítségnyújtást, és igyekszünk a harmadik kerületben tartózkodó, a háború elől elmenekült családok életét megkönnyíteni.

Továbbra is nagyjából 150 fővel vagyunk kapcsolatban. Amennyiben Ön is szeretné segíteni az itt élőket, aktuális adománygyűjtésünkről ITT OLVASHAT.

Köszönjük nagyvonalú felajánlásaikat!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság