Augusztus 29. a magyar fotográfia napja – Óbuda arcai címmel ismét fotópályázatot hirdetünk

Közzétéve:

Vállas Antal matematikus nevéhez fűződik a hazai fényképezés első sikeres kísérlete. A kiváló egyetemi tanár a Magyar Tudós Társaság 1840. augusztus 29-i ülésén mutatta be, hogyan rögzíthető a kép, amelyet látunk, dagerrotípiája a Dunát a háttérben a királyi várral ábrázolta.

A fényképezés azóta sok technikai forradalmat megélt, de eredeti hivatása, hogy az alkotó és a néző között hidat építsen, mit sem változott. A fotózás kultúrájának a harmadik kerületben szintén szép hagyománya van.

Az óbudai fotóklub 53 éve, azzal a szándékkal született, hogy lehetőséget teremtsen a kerületben élő amatőr fotósoknak a közös alkotáshoz. A klub hamar népszerűvé vált, és egész Budapest területéről csatlakoztak kiváló fotósok, munkáikkal számos nemzetközi versenyen érnek el helyezéseket.

Amire különösen büszkék vagyunk: az Óbudai Fotóklub Egyesület tagjai évekkel ezelőtt fotóscsoportot indítottak autizmussal élő fiatalok számára. Akik érzékeny alkotásaikkal már tárlatokon is bemutatkoztak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is elhivatott e művészeti ág támogatásában, így 2022-ben immár hatodik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát. Az előző öt évben sok száz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel, tucatnyi felkért művésszel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal kezdődött programot tovább folytatjuk.

Az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal hirdetjük meg fotópályázatunkat, melynek címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen emberek Óbuda-Békásmegyeren. A pályázat – ahogyan az előző években – idén is nyitott, nyilvános, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek a www.obudaitarlatok.hu/fototarlat honlapon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság