Az Óbudai Egyetem Szenátusának Tanévnyitó Ünnepi Ülése

Hírek
Közzétéve:

Az tanévnyitó szenátusi ülés hagyományosan az egyetem jogarának, zászlajának, valamint az ünnepség elnökségének bevonulásával vette kezdetét. Bús Balázs polgármester és Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő az elnökség tagjaiként vettek részt a tanévnyitón.

Dr. Rudas Imre rektor köszöntő beszédében az egyetem múltjáról és jövőjéről is beszélt. Kiemelte az intézmény eddig elért eredményeit, amelyek alapján mind a nemzetközi mind a hazai rangsorban is elismert helyen áll az intézmény. Országosan informatikai és számítástechnikai területen 5., műszaki területen 5., 6. helyen áll.

” A jövőképünkben ezt fogalmaztuk meg: a jelentkezők szemében vonzó, a hallgatók által megbecsült, a felvevőpiac által elismert, keresett egyetem legyen”- fogalmazott a rektor.

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a tanulókat arra biztatta, hogy ne csak az előadásokon vegyenek részt. A sikeres munkavállalás egyik feltétele a jó kapcsolatrendszer, amely kiépítésére az egyetemi évek a legalkalmasabbak.

Sándorné dr. Kriszt Éva a Magyar Rektori Konferencia társelnöke, egy Konficiusz idézettel folytatta az ünnepi beszédek sorát. “Válassz olyan munkát amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod az életedben.” Ha az ember jól választ már az elején és munkája egyben a hobbija lesz, valóban úgy érezi majd, hogy nem munkába jár, hanem kikapcsolódni.- indította útjukra az első évfolyam hallgatóit.

A beszédek után az elismerő címek és kitüntetések átadása következett. Kiosztották a Díszpolgár címet, a Pro Universitate kitüntetést, amelyet dr. Jávor András vehetett át, az egyetem szakmai programjának kidolgozásában való részvételéért.

A Honorary Professor címet több külföldi társegyetem professzora kapta.

A kitüntetések között szerepeltek a hallgatói közösség által adományozott elismerések is, amelyeket Pausits Péter a HÖK elnöke adott át. Az első évesek fogadalom tételét dr. Rudas Imre kézfogással szentesítette és egyúttal egyetemi polgárrá fogadta az új hallgatókat. Végül az egyetem zászlajára kötötték a karok képviselői a kart jelképező szalagot.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság