Balladamondó versenyre várnak középiskolás diákokat

Közzétéve:

A radványi sötét erdőben
Halva találták Bárczi Benőt.
Hosszu hegyes tőr ifju szivében;
„Ime, bizonyság Isten előtt:
Gyilkos erőszak ölte meg őt!”

 

Arany János Tetemre hívás című balladája is a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny anyaga között van, az egyik kötelezően választható mű A hamis tanú és a Vörös Rébék mellett. Ezenfelül a versenyzőktől egy szabadon választott Arany-ballada előadását várják.

 

9-13. évfolyamos diákok, figyelem!

A szervezők: Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordulnak az ország valamennyi középiskolájához, valamint a hazánkkal szomszédos országok magyar tannyelvű, azonos iskolatípusú és évfolyamú középiskolához: minél több 14-19 éves (azaz 9-13. évfolyamos) tanulójuk számára tegyék lehetővé XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

A verseny időpontja: 2023. március 3-4.

A verseny helyszíne: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)

 

Díjak és jutalmak

A legeredményesebb versenyzőket a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal, valamint pénzjutalommal díjazza. A hat különdíjast pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmazza.

A különdíjak: Ballada Értő Tolmácsolásáért Különdíj, Szép Magyar Beszédért Különdíj, Magas Szintű Felkészülésért Különdíj, Nagykőrös Város Polgármesterének Különdíja, Közönség Különdíja és a Legeredményesebb Határon Túli Versenyző Különdíja.

Nevezési határidő: 2023. február 3.

A nevezési lap letölthető és további részletes információ kérhető a www.korosikultura.hu oldalon.

Reméljük, minél több harmadik kerületi középiskolás diák fogja a versenyen Óbuda-Békásmegyer kultúráját képviselni! Eredményes és élvezetes felkészülést kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság