Bővül a 65 év felettiek által igénybe vehető kedvezményes fürdőbelépők köre

Hírek
Közzétéve:

A Képviselő-testület 2023. november 23-án rendkívüli ülést tartott, amelyen többek között a városüzemeltetésre, a rendre és tisztaságra fordítható forrásokat növelték meg és biztosították annak feltételeit, hogy a kerületi 65 év felettiek továbbra is kedvezményes jeggyel mehessenek a Csillaghegyi Fürdőbe és a Lukács Fürdőbe.

Budapest létrejötte 150. évfordulójának méltó megünneplésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat november 17-ét a képviselők egyhangú támogató szavazatával kerületi emléknappá nyilvánította. A most megalkotott rendelet alapján minden évben ezen a napon Óbuda, Buda és Pest egyesítéséről, hazánk Fővárosának létrejöttéről meg kell emlékezni.

A kerület rendjének és tisztaságának biztosítása az egyik legfontosabb feladatunk, ezért 800 millió forinttal növeltük a városüzemeltetés pénzügyi előirányzatát. Idén fontos és látványos munkát végeztünk ezen a területen: 200 új padot, 350 új hulladékgyűjtőt helyeztünk el a KIP (Kuka, Ivókút, Pad) programunk keretében. 2023-ban a közterületi kukák negyedét cseréltük ki új, nagyobb és modernebb eszközökre, amelyek fedelesek, ezért a madarak nem szedik ki belőlük az elhelyezett hulladékokat. Jövőre is folytatjuk ezt a programunkat.

Mindezeknek hatására tisztább lett a kerületünk úgy, hogy idén mintegy 12%-al több szemetet kellett elszállítanunk a közterületekről. A szám növekedése mögött az illegális szemétlerakások megnövekedett mennyisége áll.

Sajnos az állam folyamatosan egyre kevesebb forrást fordít az egészségügyre, ezért Önkormányzatunk az állami finanszírozásnál fél milliárd forinttal többel járul hozzá a Szent Margit Szakrendelő működéséhez. De még ez az összeg is kevés az év végi díjazások kifizetéséhez, így kifejezetten a dolgozói juttatások biztosítása érdekében újabb 50 millió forintot adunk intézményünknek.

Önkormányzatunk folytatja azt a programját, amely kedvezményeket biztosít a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és a Lukács Gyógyfürdő látogatásához a 65 év feletti kerületi lakosok számára. Döntésünk értelmében továbbra is 1000 forintos kedvezményes áron vásárolhatnak a nyugdíjasok jegyet a Lukács Gyógyfürdőbe a hétfői napokon az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynél történő előzetes regisztráció alapján. Az előzetes regisztráció a fürdő véges kapacitása miatt elengedhetetlen.

A Csillaghegyi Fürdőbe keddi és a csütörtöki napokon változatlanul 800 forintos kedvezményes árú jeggyel mehetnek a kerületi 65 éven felüliek. Új kedvezményként vezetjük be 2023. december 1-től – előre egyeztetett sávbeosztásban és időpontokon – az Óbudai Szociális Szolgáltatónál történő regisztráció mellett – az újra megnyílt Szérűskert Uszoda ingyenes látogatási lehetőségét a nyugdíjasok számára.

További jó hír, hogy a kerület lakosai továbbra is 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak napi belépőjegyet a Csillaghegyi Fürdőbe és a Római Strandfürdőbe.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság