Együtt ünnepeltünk ‒ Műsor és képzőművészeti kiállítás a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából

Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából idén nyolcadik alkalommal rendezett ünnepséget.

A december 3-i jeles nap jó alkalom arra, hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz, és e találkozásnak talán az egyik legszebb otthona a művészet. Akár közös alkotásban van részünk, akár együtt fogadunk be művészeti élményt, együtt tapasztalhatjuk meg annak hatását.

Így nagy öröm és büszkeség, hogy kerületünkben a fogyatékossággal élő embertársaink világnapján olyan műsorral készültek munkatársaink, melynek résztvevői, alkotói az élet sokféle területéről érkeztek most színpadunkra, emelte ki köszöntőjében dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Hiszen rehabilitációs intézményünk mellett idősklubunk és gyermekintézményeink is képviseltették magukat, hogy együtt ünnepelhessünk.

Az idei rendezvényt a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium néptánccsoportjának bemutatója nyitotta meg. Felkészítőik Széll Márta néptáncművész, koreográfus, művésztanár és Bohus György táncművész, táncpedagógus, a Magyar Állami Népi Együttes volt táncosa.

A kerületi Meggyfa Idősek Klubjának színjátszó köre szintén színvonalas produkcióval érkezett. Azt külön is érdemes megemlítenünk, hogy a klub életében hagyomány: jelnyelvi előadással is készülnek minden ünnepi alkalomra.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Happy Dance tánccsoportjának izgalmas koreográfiáját Tóth Ivett tanította be.

A Prizma EGYMI Pitypangok tánccsoportját kedves előadására Német Lili Veronika készítette fel.

Az ünnepi műsort a Vidám Komédiások, Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ színjátszó csoportjának szívet melengető bemutatója zárta.

Minden fellépőnek és felkészítő művésznek, pedagógusnak, munkatársnak köszöntjük ezt a felejthetetlen délelőttöt!

A világnapi ünnepség zárásaként a Tájoló Szociális Egyesület által szervezett képzőművészeti pályázat eredményhirdetésén izgulhattunk. A pályázat témája a „Mindennapi csodáim” volt.

A kiállításon is megtekinthető képzőművészeti pályázat alkotásait Somody Márta rajztanár, iparművész, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke zsűrizte.

Azt szintén szeretnénk megköszönni, hogy az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai kerületi adventi készülődésünkben is részt vállaltak hitelesen képviselve: alkotni mindannyiunk számára örömöt jelent, értéket teremteni mindannyiunk célja. Ellátottjaik ezúttal gyönyörű kézműves termékekkel készültek adventi vásárunkra, érdemes válogatnunk közülük a Fő téren, az Óbudai Krea-téka faházban, jó szívvel ajánljuk őket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság