Események betöltése

Összes esemény

Kreatív növényhasználat a mindennapokban. Sok olyan növény is ehető, sőt finom, amiről nem is gondolnánk!

november 8. 18:00 - 19:00

Ingyenes

Az etnobotanika, azaz a népi növényhasználat tudománya igen gyakorlatias, és minden háztartásban hasznát vehetjük. Számos vadon élő növény van melyek ehetők, ihatók és sok ismert zöldség és gyümölcs is sokkal többféleképpen és kreatívabban használható föl, mint ahogy azt megszoktuk. Például paradicsomból is készíthető sütemény, csalánból piskóta és sör is, fenyőből szörp, répából lekvár, árpából fasírt, búzából húspótló, szederlevélből póttea, fügelevélből üdítőital, tökből pedig akár kávélekvár, vagy fahéjlekvár. Amióta az emberek nem használják a konyhában a vadon begyűjthető növényeket zöldségként, gyümölcsként, sokkal egyhangúbb lett a táplálkozásuk, és így az ingyen megtermő konyhai alapanyagok veszendőbe mennek, amivel óriási nemzetgazdasági értéket is elpazarolunk. Az előadásban a sok könnyen megvalósítható, kicsit extrém növényes ötlet mellett szó lesz a növények intelligenciájának és rejtett életének érdekességeiről is.

Előadó: Nagy Z. Róbert, kertészmérnök, a Herbáció magazin főszerkesztője.

Az előadáson résztvevők Herbáció magazint kapnak ajándékba.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi elérhetőségen lehet: platanf@kszki.obuda.hu.

Szervező

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára
Phone
+36 1 454 0826
View Szervező Website

Helyszín

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára
Ezüsthegy u. 16.
Budapest, 1038 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 1 454 0826
View Helyszín Website