Események betöltése

Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

LANKADÓ FIGYELEM – Válogatás a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény műtárgyaiból

április 4. 18:00 - április 25. 20:00

Ingyenes

Az Esernyős Galériában ezúttal egy különleges magánkollekció mutatkozik be. A K-ARTS Művészeti Gyűjtemény válogatás tárlata indusztriális jegyeket hordozó, sokszor fém alapanyagokból építkező, innovatív, helyenként játékos kortárs alkotásokat vonultat fel, késztet elgondolkodásra.

 

K-ARTS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY

A különböző ipari ágazatokban érdekelt KÉSZ Csoport több évtizede támogatja a kultúrát és a képzőművészeteket. A mentorálás részeként 2017-ben életre hívták a K-ARTS Művészeti Alapítványt, amelynek küldetése a hazai kortárs – acél és egyéb indusztriális alapanyagokkal dolgozó – képzőművészet népszerűsítése Magyarországon és külföldön egyaránt.

A szervezet feladatai közé tartozik az indusztriális képző- és iparművészeti tevékenységek, valamint az alkalmazott design alkotóinak segítése.

Az alapítvány napjainkra jelentős kortárs képzőművészeti, iparművészeti gyűjteményt hozott létre. Jelenleg több mint ötszáz műalkotást gondoz és tudhat magáénak. Ez a folyamatosan fejlődő kortárs gyűjtemény elsődlegesen fémszobrokból, installációkból, valamint grafikákból, fotókból és festményekből áll. Az alkotók neves magyar művészek, valamint sok tapasztalt külföldi szobrász is szerepel a kollekcióban. Eddig több mint ötven kiállításon mutatták be a K-ARTS Művészeti Gyűjteményt, szerepeltek a művek különböző válogatás tárlatokon.

A K-ARTS támogató tevékenységének legfontosabb eleme, hogy a kecskeméti KÉSZ Ipari és Innovációs Park területén évek óta szerveznek indusztriális környezetben fémművészeti alkotótáborokat. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi alkotótábora. 2004 nyarán indult a működése és azóta minden évben sikerült megrendezni az alkotótelepet, idén júniusban a huszonegyedik következik a sorban.

A kecskeméti KÉSZ Ipari és Innovációs Parkot, valamint a mellette található Four Points by Sheraton Hotel barackfás kertjét látványos szoborparkká, mindenki számára megtekinthető Acél Promenáddá alakították az elmúlt években.

A K-ARTS a KÉSZ Csoport kreatívipari segítője is: művészekkel, dizájnerekkel együttműködve valósítjuk meg a beruházók, tervezők egyedi elképzeléseit. Az elmúlt évek során különböző köztéri szobrászati és iparművészeti alkotások, installációk és egyéb design elemek létrehozásában vállaltak munkát.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető!

Részletek

Kezdés:
április 4. 18:00
Vége:
április 25. 20:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:

Szervező

Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
Phone
+36 30 883 1953
Email
info@esernyos.hu
View Szervező Website

Helyszín

Esernyős Galéria
Fő tér 2.
Budapest, Budapest 1033 Magyarország
+ Google Térkép