Események betöltése

Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Óbudai írók nyomában – tematikus séta

július 13. 10:30 - 12:30

Óbuda szerencsés településnek mondhatja magát, hiszen hosszú története során számos kiváló írónak és költőnek volt az otthona, ihletője.

Az Óbudai Múzeum új tematikus városi sétája az Óbudán korábban élt írók lakhelyeit, valamint az életükhöz, munkájukhoz kapcsolódó helyszíneket mutatja be az Óbudai Nyár keretében.

A program szorosan kötődik a múzeum írókat bemutató időszaki kiállításához. A kiállítás anyagában szereplő 28 óbudai író összes lakhelyét nem tudja a távolság- és időkorlát miatt a séta bemutatni, de a legtöbb helyszínre ellátogatunk.

A séta tervezett útvonala: ÓM bejárat-recepció/Szentlélek tér-Fő tér-Hídfő utca-Kórház utca-Vöröskereszt utca-Kórhát utca-aluljáró-Flórián tér-Szőlő utca-Solymár utca-Zápor utca-Selmeci utca-Beszterce utca-Selmeci utca (gyalogátkelő)-Bécsi út-Nagyszombat utca-Árpád fejedelem útja-Textilgyár utca-Lajos utca-Zichy utca-Templom utca-Korona tér.

A sétán bemutatott írók és egykori lakhelyeik (17 személy): Krúdy Gyula, Kerényi Grácia, Megyesi Gusztáv, Szomory Dezső, Móra László, Tamkó Sirató Károly, Varannai Aurél, Féja Géza, Galsai Pongrác, Gelléri Andor Endre, Halász Gábor, Kassák Lajos, Orbán Ottó, Toldalagi Pál, Göncz Árpád, Nagy László, Szécsi Margit.

A séta időtartama: kb. 2 óra.
Vezeti: Horváth Péter, történész-muzeológus

A séta az Óbudai Múzeum recepciójától indul. A program ingyenes, de regisztráció köteles. Max. létszám: 25 fő. Regisztrációhttps://forms.office.com/e/SZLHhQ5cMg

Részletek

Dátum:
július 13.
Időpont:
10:30 - 12:30
Honlap:
obudaimuzeum.hu

Szervező

Óbudai Múzeum
Phone
+361 250 1020
View Szervező Website

Helyszín

Óbudai Múzeum
Fő tér 1.
Budapest, 1033
+ Google Térkép
Phone
+361 250 1020
View Helyszín Website