Események betöltése

Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Túl a mulandón – 2022. évi Searching for T-Art díjasok kiállításmegnyitója

2023. január 13. 18:00 - 2023. február 10. 00:00

A harmadik kerületi T-Art Alapítvány 30 éve a kortárs festészet és grafikaművészet szolgálatában álló civil szervezet, melynek kuratóriuma többek közt azt a feladatot is maga elé tűzte, hogy művészet-menedzselő tevékenységét kiterjeszti a fiatal művész-korosztály felé: kiállításokat szervez számukra és katalógusokat ad ki. Létrehozta a Searching for T-Art díjat, mely az Esernyős Galériában rendezett közös kiállítás lehetőségét teremti meg. 2022-ben a díjat Gergely Réka szobrászművész, Csorba-Simon István képzőművész és Cservenka Edit festőművész nyerte el.

Csorba-Simon István személyes élményekből és érzésekből táplálkozó manuális képgrafikái a művészi rajz elévülhetetlen értékeiről beszélnek. Legújabb önreflexív alkotásaiban, melyeken a korábbi grafikák motívumai installációkban és fotóalapú munkákban is megelevenednek, maga az alkotói folyamat válik vizsgálat tárgyává.

Gergely Réka szobrász munkái autonóm alkotások, de eközben különös határán állnak a japán esztétika által ihletett mindennapi funkcióval rendelkező tárgyművészetnek. Alkotásai csendteremtő erőtérrel rendelkeznek: olyan személyes rítusok tereit hozzák létre, amelyek a bensőséges kontempláció helyévé válhatnak.

Cservenka Edit jóval hangosabb festményeit erőteljes színek, hússzínű emberi figurákká formálódó vagy biomorf szürreális alakzatok jellemzik. Bonyolult és dinamikus jelenetei – melyekben egyszerre lírai és mégis nyers szemlélet érvényesül – a barokk bacchanáliák és érzéki csendéletek kortárs ötvözeteiként is értelmezhetők.

A kiállítást megnyitja Garami Gréta művészettörténész, közreműködik Füzes Fruzsina hangtál terapeuta.

Részletek

Kezdés:
2023. január 13. 18:00
Vége:
2023. február 10. 00:00

Szervező

Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
Phone
+36 30 883 1953
Email
info@esernyos.hu
View Szervező Website

Helyszín

Esernyős Galéria
Fő tér 2.
Budapest, Budapest 1033 Magyarország
+ Google Térkép