Események betöltése

Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Visky András: Kitelepítés – barakkszínház

február 16. 19:00 - 21:00

3500Ft

Író: Sebestyén Aba, Anya: Varga Lili, Nényu: Blaskó Borbála

Rendező: Árkosi Árpád, dramaturg:Perczel Enikő

Zenei munkatárs: Fehérváry Lilla, látványtervező: Kiss Beatrix, a rendező munkatársa: Kiss Kriszta

 

„Semmink nincs, csak a történetünk, és ez a legtöbb, amivel bírhatunk, erre kell vigyáznuk és ezt kell gazdagítanunk valahogy, nem a láthatóból áll elő a látható, hanem bizony a láthatatlanból…” 

“Mindent megjegyzek és majd mindent megírok, ha eljön az ideje, ezzel vigasztalom Anyánkat, amikor rajtakapom a síráson, a megírokat a megbosszulok szinonimájaként használom, nem tudva, mit beszélek…” 

Visky András író két éves volt, amikor 1956-ban református lelkész édesapját, Visky Ferencet huszonkét évi börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélték. Édesanyjával Júliával, valamint hat nagyobb testvérével egy Duna-delta környéki lágerbe, a romániai Gulagra telepítették ki. Velük tartott Nényu, egy angyalszerű lény, aki cselédlányként került a családhoz, és önkéntes sorsközösséget vállalt velük.  Az apát végül hat év után kiengedték. Az előadás ezt a hat évet sűríti, a legkisebb fiú immár felnőtt Íróként idézi meg a lágerélet nyomorúságos küzdelmeit, és rajzolja újra meg újra az elmosódó apaképet; valamint a nyolc éves kisfiú és az édesapa katartikus újra-találkozását.

Megrendítő történet egyrészt az otthon és az apa elvesztéséről, a száműzöttségről, meghurcoltatásról, kényszermunkáról, a puszta létért való küzdelemről, másrészt a családi szeretetről, a nők földöntúli erejéről, a minden racionalitást nélkülöző hitről és a gondviselés megtartó erejéről.

Az előadás időtartama 2 óra, szünet nélkül

Az Óbudai Társaskör produkciója

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy egyes kellékek, az arra érzékeny nézőknél allergizáló hatást kelthetnek (széna, szalma)!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az előadáson fénykép-, illetve videofelvételt készíteni tilos!

Részletek

Dátum:
február 16.
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
3500Ft
Honlap:
https://obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/component/jem/event/40123-visky-andras-kitelepites-barakkszinhaz

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona utca 7.
Budapest, 1036 Magyarország

Szervező

Óbudai Társaskör
Phone
+3612500288
Email
informacio@obudaitarsaskor.hu
View Szervező Website