Fenntarthatósági stratégia

Hogyan tudja felvenni a harcot a globális, a bolygó egészét veszélyeztető kihívásokkal egy kerület? Van-e teendője, és mit tud tenni egy városrész a jövőállóság biztosítása érdekében? Ezekre a kérdésekre ad választ Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiája 2020–2024, amely a környezeti, társadalmi, gazdasági dimenziókat összefogó kerületi lépéssor a globális kérdések helyi szintű kezelésére.

A stratégia négy nagy pillérre épül. Az egyik a túlzott és felesleges fogyasztás visszaszorítását, az erőforrások jobb kihasználását ösztönzi Csökkentjük a pazarlást! elnevezéssel. Az Okoskerületet építünk! pillér az okoskerület fejlesztését tűzi ki célul, a digitalizációs kihívásokra és az energiahatékony megoldásokra fogalmaz meg javaslatokat. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében tett intézkedéseket, a sokszínű Óbuda-Békásmegyer megvalósításához és a közösségépítéshez szükséges lépéseket gyűjti össze a Számítunk egymásnak! pillér.

Mindezeket egy ernyőgondolat fogja össze Most kezdjük a változást! címmel, amely a szemléletváltás fontosságára hívja fel a figyelmet, a változás azonnali szükségességére, és amelynek minden intézkedésben, tettben testet kell öltenie.

Ezen az oldalon a harmadik kerület Fenntarthatósági stratégiája, a megvalósítás részletei, az ehhez kapcsolódó felhívások, hírek és a már elért eredmények találhatók.