Gladiátorok, római katonák és barbár harcosok – Jön az első AmfiFeszt!

Közzétéve:

2022. szeptember 10-én és 11-én megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum, és az ókori település körszínházát gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be egész hétvégén.

A látogatók megismerkedhetnek a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain kívül élő népek életmódjával és fegyverzetével, valamint megtekinthetik, hogyan csapnak össze a legionáriusok és a barbárok. Az érdeklődők szemtanúi lehetnek rabszolgavásárnak és gladiátorkiképzésnek, és – a helyszínhez hűen – különleges gladiátorviadalokkal is várják az érdeklődőket.

A hétvége során történelmi divatbemutatóval és szépségszalonnal is készülnek a szervezők, a gyerekek számára mitológiai mesemondással és gladiátorképzővel, illetve számos kézműves foglalkozás és bemutató, régészeti előadás és tárlatvezetés, bátorságpróba, családi kincskeresés, valamint szombat este görög–római táncház is várja az Amfiba látogatókat.

Az AmfiFeszt keretén belül megrendezik a BTM Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány szervezésében a XXV. Aquincumi Költőversenyt is. Az érdeklődők vasárnap színészek tolmácsolásában hallgathatják meg a döntőbe jutott, klasszikus formában írt verseket, és maguk is indulhatnak a helyszíni epigrammaíró versenyen.

A belépés minden látogató számára ingyenes!

AMFIFESZT

Dátum: 2022. szeptember 10–11.

Cím: Budapest, Pacsirtamező utca 2–14.

További információ ITT olvasható. A részletes programot hamarosan közzéteszi az Aquincumi Múzeum.

A rendezvény az Aquincum Baráti Kör szervezésében, Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Budapesti Történeti Múzeum támogatásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Helló Európa! – 20 éve május elsején csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hírek
Közzétéve:

Nálunk nem ciki nyolcévesen mesét olvasni