A kormány támogatásával bővül a Meseerdő Óvoda

Hírek
Közzétéve:

Az erről szóló megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II.-III. kerületeinek országgyűlési képviselője, valamint Bús Balázs Óbuda–Békásmegyer polgármestere ma írta alá. A tárcavezető elmondta: a kormány 2,5 milliárd forintból országszerte kétezer új óvodai férőhely létesítését támogatja pályázatával.

Fotó: Eisenmann József/NGM
Egy 2004 óta üresen álló épület felújítására 63,6 millió forintot nyert a főváros III. kerületi önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán
A magyar kormány kiemelt célként kezeli a gyermekek esélyegyenlőségének és a korai nevelés megfelelő feltételeinek megteremtését – hangsúlyozta Varga Mihály a megállapodás aláírásakor. Mint mondta: az idei évi költségvetésben 2,5 milliárd forintot különített el a parlament óvodák bővítésére, illetve új óvodák építését támogató pályázatra. Az előirányzat terhére 64 településen kezdődhetnek meg a munkálatok, és 2016. december 31-ig közel kétezer új óvodai férőhely kialakítása valósulhat meg országszerte.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton sikeresen vett részt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Bús Balázs polgármester beszédében kiemelte: Az önkormányzat fenntartásában 11 óvodát működtet, 32 épülettel, melyekben összesen 4000 gyermeket lát el. Szeptemberben 1210 új gyermek vált óvodássá a kerületben. Mint elmondta tavaly azért pályázott az önkormányzat, hogy bővíteni tudják a férőhelyek számát, valamint, hogy a speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek számára színvonalasabb ellátást tudjanak biztosítani. A pályázatnak köszönhetően a Meseerdő Óvoda újabb telephellyel bővülhet, így a 2004 óta üresen álló – valaha szintén óvodai feladatot ellátó – Váradi utca 9. alatti épület 75 kisgyermek fogadására lesz alkalmas, ahol természetesen SNI-s gyermekeket is fogadnak majd.

Fotó: Eisenmann József/NGM
A kormány 2,5 milliárd forintból országszerte kétezer új óvodai férőhely létesítését támogatja pályázatával.
Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban ITT olvasható.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megérkezik a karácsony a Lumina Christmas Parkba Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünnepeljük – November 17. Budapest napja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Ágaprítási akciót hirdetünk!