Az óbudaiak környezettudatosan gondolkodnak és cselekszenek

Hírek
Közzétéve:

A Pais utcai óvoda is takarított

Az őszi takarítási akcióba bekapcsolódók számára az önkormányzat több ezer kommunális szemétgyűjtő, zöldhulladék-gyűjtő zsákot és védőkesztyűt biztosított. Volt olyan helyszín – Aranyhegy, Csillaghegy, Hármashatárhegy – ahol konténerek kerültek kihelyezésre, amelyeket a jól szervezett takarító csapatok rövid idő alatt telehordták a közterületekről összegyűjtött hulladékkal. Csak a konténerekben 60 m³ hulladék, a 100 literes zsákokban pedig 406 m³ zöldhulladék és 156 m³ kommunális hulladék gyűlt össze.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A takarítási akcióhoz szorosan kapcsolódott a lakosság számára szervezett ingyenes elektronikus és elektronikai, illetve egyéb veszélyeshulladék-begyűjtési akció. Szeptember 20-án és 27-én a kerület összesen 8 helyszínén lehetett leadni a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékot. A kerületi lakosok nagyon aktívak voltak, rekordmennyiségű veszélyes hulladékot – 16,5 tonna használaton kívüli elektromos és elektronikai készüléket, 18,8 tonna egyéb veszélyes hulladékot – adtak le a begyűjtési pontokon. Kiemelkedően nagy mennyiség gyűlt össze festék maradékokból, használt gumiabroncsokból és használt sütőolajból.

Veszélyeshulladék -begyűjtés

Az őszi takarítási akcióban való aktív részvétel és a leadott veszélyes hulladék mennyisége azt tükrözi, hogy a kerület lakosságának egyre nagyobb része tartja fontosnak környezetünk tisztaságát és védelmét, környezettudatosan gondolkodik és cselekszik

.???????????????????????????????

Mindenkinek köszönjük a részvételt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság