Légzésfigyelőket kapott a védőnői szolgálat

Hírek
Közzétéve:
A Darai család átveszi a légzésfigyelő készüléket, amelyet egy hónapos kisfiúk Marcell ágyában helyeznek el.A készülék légzéskimaradás esetén hangjelzést bocsájt ki.
A Darai család vette át az első légzésfigyelő készüléket, amelyet egy hónapos kisfiúk Marcell ágyában helyeznek el.

A kis súlyú koraszülöttek, ikrek, valamint bizonyos egészségügyi problémával küzdő újszülöttek családjai bérelhetik ki, a légzésfigyelőket, a csecsemőkor legérzékenyebb időtartamára.

Fekete János
Fekete János, a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány alapító tagja

Az önkormányzat képviseletében dr. Gallóné Nagy Judit, a szociális szolgáltató főosztály vezetője és Schadek-Bíró Éva, a védőnői szolgálat intézményvezetője vette át az adományt Fekete Jánostól, a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány alapító tagjától, az intézmény központjában.

Schadek – Bíró Éva elmondta, hogy az új, otthoni körülmények között használható légzésfigyelő-készülékeket azok a III. kerületben élő, kis súlyú koraszülöttek, ikrek, valamint egyéb egészségügyi problémával küzdő újszülöttek családjai bérelhetik ki, akik számára megnyugtató, ha otthonukban légzésfigyelő őrzi a gyermeküket, de komolyabb anyagi terhet jelentene egy megbízható készülék beszerzése. A légzésfigyelő eszközöket mostantól a Védőnői Szolgálat Gyenes utcai Központjából térítésmentesen, legfeljebb 6 hónap időtartamra bérelhetik ki a családok. A készülékek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy megbízható készülékeket tudjanak biztosítani az érintett a családoknak, ezzel is növelve a biztonságos használatot.

Minősített orvostechnikai eszközök

A felajánlott berendezések a Heim Pál Gyermekkórház ajánlása mellett rendelkeznek a kategóriájában jelenlegi legmagasabb orvostechnikai eszköz minősítéssel. Fontos azonban azt is hangsúlyozni, hogy a készülék segítségével önmagában nem előzhető meg a baj, már a várandóság alatt érdemes elsajátítani azt a tudást, mit tehet a szülő, ha riaszt a készülék. A szakemberek által tartott Babaváró tanfolyamokon a szülők a gyakorlatban is megtudhatják a legfontosabb tudnivalókat.

Még több tanácsadás

Schadek-Bíró Éva a védőnői szolgálat intézményvezetője
Schadek-Bíró Éva a védőnői szolgálat intézményvezetője

Az óbudai védőnői szolgálat tervei között szerepel, hogy márciustól az újszülött újraélesztés technikájának elsajátítása érdekében is kapjak segítséget a kerületi családok. A Gyenes utcai székhelyen a közeljövőben szoptatási tanácsadást, koraszülött klubot és különböző kiscsoportos foglalkozásokat is kínálnak majd az óbudai kisgyermekes családoknak. Az intézmény dolgozói által kínált programokról az önkormányzat és a védőnői szolgálat honlapján, valamint a védőnői tanácsadókban kihelyezett plakátokról folyamatosan tájékozódhatnak az érintettek.

Hallásvizsgáló a szűrővizsgálatokhoz

Az új, nagy értékű hallásvizsgáló készülék a Vörösvári úti védőnői tanácsadóba került, ahol a területi védőnők a 3-6 év közötti gyermekek korhoz kötött, kötelező szűrővizsgálata során használják majd azt, mindennapi tevékenységük során. A tanácsadó képviseletében Lévainé Madancza Edina területi védőnő vette át a berendezést.Hallásvizsgáló készülék

A légzésfigyelő készülékek bérlésével kapcsolatban az intézmény központjában nyújtanak további felvilágosítást. A védőnői szolgálat elérhetőségei: 439-1378, 439-1379. Címe: Gyenes utca 16.

Aki felajánlaná a személyi jövedelemadójának 1 százalékát a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány tevékenységének támogatására, alábbiakban olvashatják a fontosabb adatokat. Adószám: 19700478-2-41. Banki átutalás, befizetés esetén:  K&H Bank 10401055-50526655-65721001.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság