Húsz éven át gyógyította gyermekeinket – Dr. Székely Zsuzsannától búcsúzunk

Közzétéve:

„Az anyák szeretik az orvostudományt, hisznek benne, amikor a gyermekeik betegek!” (Anton Pavlovics Csehov)

Igen, szeretjük az orvostudományt, hiszünk benne, de még jobban a képviselőiben. Mindannyiunk vesztesége dr. Székely Zsuzsanna házi gyermekorvosunk eltávozása.

Zsuzsanna 1993-ban a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd 1999-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból tett szakvizsgát. 2002-től a Csobánka téri gyermekorvosi rendelőnkben praktizált házi gyermekorvosként.

Saját és édesanyja álmát valósította meg azzal, hogy orvos lett, és a gyermekorvoslással annak egyik legszebb ágát választotta hivatásul. Pályáját a Bethesda Gyermekkórházban kezdte, ahol nagyszerű kollégák támogatása mellett sajátította el a gyermekgyógyászat alapjait.

2002-ben adódott lehetősége arra, hogy Békásmegyeren vigyen tovább egy gyermekorvosi praxist. Bevallotta, eleinte volt benne némi szorongás, hogy kórházi háttér nélkül miként fogja megállni a helyét, de felkészültsége és személyisége révén hamar bebizonyította, kerületünk egészségügyi ellátása egy kiváló, empatikus szakemberrel gazdagodott.

Miközben számára is bebizonyosodott, hogy milyen nagyszerű dolog több száz család doktor nénijének lenni. Nyitott, érdeklődő volt a hozzáfordulók felé, és nem csak a gyermekek testi betegségeit orvosolta, igyekezett a legkülönfélébb problémák esetén is támogatni őket és családjukat egyaránt.

Arra szintén különös figyelmet fordított, hogy a szülőknek mindig elmagyarázza gyermekük betegségének lényegét, azt, hogy milyen eszközökkel lehet rajta segíteni, mikor és milyen állapotváltozásokra készüljenek, vagy éppen milyen további vizsgálatok szükségesek egy diagnózis felállításához.

Óbuda-Békásmegyer hamar a második otthonává vált. Ebben az is segítette, hogy hasonló környezetben, Budatétényen nőtt fel, az itt élők pedig családias hangulatot teremtettek körülötte. Utcán, boltokban, iskolában, óvodában gyakran üdvözölték, megállították egy kis beszélgetésre. A doktornő mindemellett csaknem 10 éven keresztül a méltán kiváló hírű Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium közösségének szintén büszke tagja volt iskolaorvosként.

Zsuzsanna és férje, aki szintén gyermekorvos, elhivatottságukat, hivatásuk szeretetét tovább is adták, egyik leányuk, folytatja pályájukat: orvostanhallgató Szegeden.

Dr. Székely Zsuzsanna 2022. augusztus 6-án türelemmel viselt és sok küzdelemmel járó, hosszú betegség után otthonában, szerettei körében hunyt el, 55 éves volt. Nagyon fog hiányozni mindannyiunknak.

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Nyugodjon békében!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Így változik a fúrt kutak engedélyezése

Hírek
Közzétéve:

Szeptember elsején kezdődik a tanév – Így készült fel önkormányzatunk

Hírek
Közzétéve:

Centenáriumi kiállítás az óbudai Varga Imre Gyűjteményben