Játék és mese, ipartörténeti barangolás, óbudai szoborséta – Nyári programok az Óbudai Múzeum szervezésében

Közzétéve:

Az augusztus 23-i Játék, mese, kaland az Óbudai Múzeumban – Múzeumi délelőtt gyerekeknek elnevezésű programra 8–11 éveseket várnak főleg. Ez az utolsó alkalom a nyáron. „Az élőszavas mesemondás közben visszarepülünk a mesék varázslatos világába, majd Flórián maci segítségével felfedezzük a Játékok Birodalmát, miközben kalandos próbák során kell bizonyítanunk rátermettségünket” – írják a szervezők.

Maximális létszám: 15 fő. Az esemény és további részletek a Facebookon.

 

A Műhely, üzem, gyár II. – Ipartörténeti barangolás Óbudán programra újabb időpontot írtak ki: augusztus 13-án 11 órakor várják az érdeklődőket.

A séta során az óbudai ipar 18–20. századi fejlődését, helyszíneit, az egykor itt működő üzemek történetét elevenítik fel. Ez alkalommal a hajdanán a Szentlélek tértől délre működő ipari egységeket mutatják be, sok egyéb között: Lenz-féle Bőrgyár, Meteor Pénzszekrénygyár, Goldberger Textilgyár, Jakab Leitner Kékfestőgyár, Kánitz-féle Kékfestőgyár, Král Kőfaragótelep, Spitzer Gerzson/Fürst-féle Kékfestő-Pamutkikészítőgyár, Kesztyűvarrótelep, Magyar Reszelőgyár, Magyar Csiszolókoronggyár, Atlantica Cipőgyár, Jagscha Károly Zongoragyár.

A séta az Óbudai Múzeum recepciójáról indul. A séta ingyenes, maximális létszám: 25 fő. Regisztráció: programok@obudaimuzeum.hu. Az esemény és további részletek a Facebookon.

 

A Szent Flóriántól Szindbádig – Óbudai szoborséta program során (augusztus 27-én, szombaton) a Fő tér és az Óbudai Múzeum közelében található köztéri szobrok megtekintésére, történeti hátterük és alkotóik bemutatására kerül sor. A szobrok történetén keresztül ízelítőt kapnak a résztvevők Óbuda egy-egy jelentősebb eseményével, meghatározó személyiségével kapcsolatban.

A séta alkalmával érintett szobrok: Szentháromság (Szentlélek tér), Szindbád, a hajós (Fő tér), Várakozók (Fő tér), Harrer Pál (Fő tér), Óbuda (Kórház utca), Fogadalmi oltár (Pacsirtamező utca – Serfőző utca sarka), Szent Flórián és Nepomuki Szent János (Templom tér).

Az ingyenes séta az Óbudai Múzeum recepciójáról indul, maximális létszám: 25 fő. Regisztráció: programok@obudaimuzeum.hu. Az esemény és további részletek a Facebookon.

További programok és események az Óbudai Múzeum oldalán.

 

Fotó: Fortepan, 47374, Lajos utca 124., háttérben a Goldberger Textilgyár

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság