Klippremier! Elkészült Hrutka Robiék Óbuda dalának videója

Hírek
Közzétéve:

Elsőként portálunk olvasói nézhetik meg Hrutka Robiék kiváló szerzeményéhez, az Óbuda dalához készült videoklipet. Vagány, életigenlő, pozitív induló született kerületünkről, mely ugyanakkor nem ismeretlen az óbuda-békásmegyeriek előtt.

„Óbuda nekem sokkal több mint bármely város…” – igazi lokálpatrióta dal született Hrutka Robiék jóvoltából, szerzeményük azt a vidám, felhőtlen életérzést igyekszik kifejezni és közvetíteni, amit Óbuda-Békásmegyer nyújt az itt élő polgároknak. Kerületünk indulójához látványos videoklip  is készült, s elsőként az Óbuda.hu olvasói láthatják.

„Itt az utcákon ezer emlék az enyém, ahol szellő száll, ahol viharos az ég, ahol táncolnak fenn a hegyeken a fák… Óbuda, mindig vár!”

Az ezer szálon kerületünkhöz kötődő Hrutka Róbert és zenekara, a Hrutka Róbert Akusztik Quartett tavaly nyáron mutatta be a dalt a III. kerületi közönségnek a sörfesztiválon, így az nem ismeretlen az óbuda-békásmegyeriek előtt.

„Megörültem neki, mert nagyon szeretem Óbudát, ugyanakkor meg is ijedtem tőle, mert tudom, hogy ezeknek a himnusz-jellegű daloknak rengeteg buktatójuk van. Az volt az alapötlet, hogy egy jó kedélyű, sodrós, pozitív dal szülessen, ami könnyen játszható: ne legyen túlhangszerelve, egy szál gitáron is elő lehessen adni.” – árulta el a felkérésről az egészen fiatalkora óta a kerületben élő Hrutka Róbert az Óbudai Anziksznak adott interjújában arról, mit szólt a felkéréshez.

Mint a dalszövegíró Seres Péter – aki ugyancsak “helyi érdekű”, gyerekként a Raktár utcában laktak családjával – elmesélte, az alkotásban az vezérelte, hogy „legyen benne valami, amit nem tud megírni bárki, hanem csak én. A legnehezebb a nézőpont megtalálása volt, hogy mitől lesz jó, mit engedhet meg magának az ember? Mitől lesz több, mint egy frázis? Mi különbözteti meg egy kerületi futballcsapat indulóját a kerület dalától? Segített persze, hogy valóban itt éltem le az életem nagy részét, és az én korosztályom valahogy lokálpatrióta lett. Nagyon szeretjük Óbudát, sokkal jobban, mint ahogy más fővárosi kerületeknél látom, és itt az emberek nem tiszteletből, nem szokásból, hanem ténylegesen szerették, szeretik a kerületet.”

Hallgassák szeretettel Óbuda dalát!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság