Közösségi Költségvetésünk jó gyakorlatai – Tapasztalatcserére érkezett Pécs polgármestere

Közzétéve:

A Közösségi Költségvetés kampányunk sikerét többek között az évről-évre növekvő számú beérkezett ötletek és szavazatok is bizonyítják. A projektből természetesen mi is sokat tanulunk, ezért minden évben igyekszünk olyan újításokat bevezetni a kampány során, amelyek még közelebb hozzák a egymáshoz a lakosságot és az önkormányzat szakebereit, segítenek abban, hogy még többekhez eljusson a Közösségi Költségvetés üzenete, a részvételiség fontossága. Ilyen újítás volt például idén a több ízben és helyszínen, nagy érdeklődésre számot tartóan megrendezett lakossági fórum, ahol egy-egy szavazásra bocsátott fejlesztést lehetett megbeszélni a szakértő kollégákkal.

Pécs polgármestere Péterffy Attila elmondta, hogy Miskolc és Szentendre után kerületünkbe látogattak el, hogy a Közösségi Költségvetés kampánnyal kapcsolatos jó gyakorlatokról, tapasztalatokról eszmét cseréljenek dr. Kiss Lászlóval, aki szívesen osztotta meg a három év alatt felhalmozott ismereteket kollégájával.

Polgármesterünk elmondása szerint a projekttel kapcsolatos tudás megosztása öröm volt számára, egyben úgy értékelte, hogy a kampány iránti érdeklődés a siker mércéjének is tekinthető.

Bízunk benne, hogy hamarosan Pécs városában is elindul egy részvételiségre alapuló program.

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság