Közösségi piac a gazdiknak, ingyenes kutyaovi a kutyusoknak a kerületben

Közzétéve:

A SciDog – A Kutyaegyetem jóvoltából Óbuda-Békásmegyer lakói számára KölyökMűhelyük foglalkozásainak látogatása ingyenes a kutya öthónapos koráig. A kutyaegyetem lassan fél éve költözött kerületünkbe, alapítói olyan kiképzők, akik egyúttal kutyaviselkedés-kutatók, sportkutyások, állatorvosok vagy pszichológusok is egyben.

A SciDog kutyaovija, a KölyökMűhely a legfrissebb tudományos eredményeket és az állatjólléti szempontokat szem előtt tartva, svájci modell alapján működik. Itt a középpontban a kölykök megfelelő szocializációja, a különböző ingerekkel, helyzetekkel, felnőtt állatokkal való fokozatos megismertetése áll, emellett játékos feladatokon keresztül a gazdik is érdekes tudományos információkhoz juthatnak.

Ennek célja a tudománynépszerűsítés mellett, hogy a gazdák igazán mélyen, tévhitektől, hiedelmektől mentesen ismerjék meg kutyájukat, és így az együtt töltött idő mindkettőjüknek örömöt szerezzen.

„Egy óra bandázás a többi kölyökkel, közben ismerkedés játékokkal, változatos tárgyakkal, sporteszközökkel, szokatlan zajokkal és ruháskosár-fejűvé váló oktatóval… Alkalmanként változó témák, sok hasznos területet érintve, korszerű, tudományos ismeretekkel, kutatási eredményekkel alátámasztva…” – így írja le Gabi élményeiket a műhelyben Csillag nevű kutyájával.

Betty, a 4 hónapos mentett kiskutya, Guszti gazdája szintén állandó látogatója a kutyaovinak, kiemeli: „Tetszik, hogy már a foglalkozásokon szoktatják a gazdikat, hogy az ürüléket szedjék fel a kutyák után, ez a városi kutyatartásban fontos téma.”

Az oktatók kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy mind a kutyák, mind a gazdáik jól érezzék magukat a foglalkozásokon, és befogadó, támogató közösségre leljenek.

Ezt a célt szolgálja egyik legújabb kezdeményezésük is, a közösségi mini piac, mely alkalmakra a gazdik hozhatnak például süteményt, lekvárt, szörpöt, és szabadon vihetnek is magukkal ezekből a finomságokból, vagy helyben, a hűs árnyékban pihenve elfogyaszthatják. A piac becsületkasszás, mindenki maga dönti el, mennyit tesz a kutyaszobrocskába, melyet egy lelkes gazda, Hertelendy Amanda készített e célra. És az így befolyó teljes összeget a Noé Állatotthon Alapítványnak juttatják el a SciDogosok.

A foglalkozásokra továbbra is van lehetőség jelentkezni: kolyokmuhely@scidog.hu

A kutyaakadémia örökbefogadó napot is tervez Önkormányzatunk támogatásával, a július 3-i rendezvény vendége a Noé Állatotthon Alapítvány lesz. Játékokkal és vásárral is készülünk, az árusok pedig a bevételük tíz százalékát a Noé Állatotthonnak ajánlják fel. A részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság