„Legyen Óbuda otthonos!”

Hírek
Közzétéve:

Burján„Én azt remélem, hogy helyi önkormányzati szinten hozzá tudok járulni ahhoz, hogy mindenki az alapvető jogaival maradéktalanul élhessen. Ilyen az egészséges környezethez vagy az oktatáshoz való jog” – fogalmaz hivatalosan közzétett hitvallásában Burján Ferenc.

– A politika szót ritkán használom a saját szerepvállalásommal kapcsolatban. Úgy érzem, szükség van arra, hogy a magam eszközeivel én is hozzá tudjak járulni az óbudai lakosok mindennapi életének könnyebbé, otthonosabbá tételéhez. Képviselőként és bizottsági elnökként mindent megteszek ennek érdekében – árulta el az Óbuda újságnak.

Amint a képviselő elmondta, a családban, a szűkebb baráti körében nincs hagyománya a profi politizálásnak, a közösségért végzett munka azonban mindig is természetes volt számára. A kétgyerekes édesapa, középiskolai tanár életében eddig is számos alkalommal fordult elő, hogy képviselnie kellett valamit, vagy szükség volt kiállni egy-egy ügyért.

Burján Ferenc harminc évvel ezelőtt, egy házasság révén került Óbudára. Jól ismeri szűkebb lakókörnyezete, Csillaghegy és a Római-part mindennapjait, problémáit pedagógusként pedig a társadalom fiatalabbik felének életét, véleményét. Úgy fogalmaz, hogy nem csak e választási körzet lakosságának érdekeit igyekszik képviselni, hanem az egész Óbuda területén élő emberekét is. A politikus az LMP színeiben került kompenzációs listáról a testületbe.

– Változtatni csak együtt, közösen lehet. Ez a felismerés késztetett arra, hogy szerepet vállaljak a politikai közéletben, Az önkormányzati munkában olyan ügyeket kívánok képviselni, amelyek a közösség érdekeit szolgálják – mondta Burján Ferenc.

Konkrétumokat említve a képviselő elsőként a Római-partra tervezett gát ügyét hozta fel.

– Azt szeretném elérni, hogy ez a beruházás a legésszerűbben és a legkörnyezet barátabb módon valósulna meg. Mi is támogatjuk a védmű megépítését, de a nyomvonal kialakításához nagyon sok érvet kell figyelembe venni. A III. kerület egyébként is egyedülálló zöldfelületekkel rendelkezik a fővárosban, ezek védelme kiemelten fontos, így a Rómain is. Jó volna továbbá itt a parton egy futósávot létrehozni, hogy a kerékpárosok, a sportolni vágyók és a sétálók ne zavarják egymást.

Más: Péterhegyen, a Tündérvirág utcában van egy vizesárok, amelyből a felgyülemlő víz rendszeresen elárasztja a környék telkeit és a házak pincéit, valamint alámossa az utat. Az itt élő lakosok már kétszer rendbe hozták saját pénzből az úthálózatot, de sajnos teljesen feleslegesen. Előtte meg kell oldani a vízelvezetést. A Duna-parton, a kajak-kenu szakosztály előtt szintén vízelvezetési és világítási probléma van. Csillaghegyen egy régóta esedékes aszfaltozási és járdafelújítási problémát kellene megoldani egy iskola közelében. Számos ilyesmi van, ami apróságnak tűnik, és aminek a megoldásával az adott környéken élők igazán otthon érezhetnék magukat. Képviselőként mindent megteszek annak érdekében, hogy a lakosság körében felmerülő problémákat a lehetőségekhez mérten a legmesszebb menőkig képviseljem az óbudai önkormányzat képviselő-testületében – mondta Burján Ferenc.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság