„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod?” – Érzékenyítő színház fiatal roma művészekkel

Hírek
Közzétéve:

„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén? A szegénység kreatívvá tesz, a kirekesztettség különlegessé…” A Tudás Hatalom, vagy ahogyan ők szeretik magukat nevezni, T6 ifjú alkotói ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, ahogyan ők fogalmaznak: „Olyan eseményekről beszélünk, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni.”

Farkas Franciska, Horváth Kristóf, Oláh Edmond, Pászik Christopher és Varga Norbert október 25-én, vasárnap 17 óra 30-kor lépnek az Óbudai Kulturális Központ színpadára.

A színdarab alcíme: Cigány magyar csapatépítő tréning magyar állampolgároknak. Lehet, hogy első hallásra ironikusnak tűnik, ám az előadás megtekintése után már biztosan nem fogjuk annak tartani. Mert ez bizony rólunk szól, a közönségről, és a találkozásunkról saját sztereotípiáinkkal és előítéleteinkkel.

Lehet, hogy eleinte egy kicsit kényelmetlen lesz ez a szembesülés, de higgyék el, megéri. „Nem másokra, saját magunkra fogunk másként nézni az előadás után”, ígéri Császi Ádám rendező. Igen, kilencven perc is képes erre.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság